360 Milyon Liralık Yatırım ve Yeni Araçlar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehrin itfaiye kapasitesini artırmak için 10 milyon Euro'luk bir projeyi hayata geçirdi. Bu proje kapsamında, 16 adet yeni itfaiye aracı alınacak ve köylerde gönüllü itfaiye timleri kurulacak. Bozbey, bu projeyle Bursa'nın yangınlara karşı daha güçlü bir savunma hattına sahip olacağını belirtti.

Genc Gazete Bozbey Bursa'nın Güvenliği İçin 360 Milyon Liralık Yatırıma (1)

10 Milyon Euro'luk İtfaiye Güçlendirme Projesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 10 milyon Euro'luk itfaiye güçlendirme projesinin kredi belgelerini imzaladı. Başkan Bozbey, "Bugün Başkan Bozbey projemizle Keles'teyiz. Keles Belediye Başkanlığı ziyaretinde hayırlı bir işe de imza attık. İtfaiye teşkilatımızı güçlendirmek zorundayız. Araç olarak da alan olarak da güçlendirmeliyiz." dedi.

Genc Gazete Bozbey Bursa'nın Güvenliği İçin 360 Milyon Liralık Yatırıma (4)

İhale Süreci ve Beklenen Araçlar

İlk etapta 16 araç için ihaleye çıkılacağını belirten Bozbey, ihale sonucunda daha fazla araç elde etmeyi umduklarını söyledi. Yaklaşık 7-8 ay içinde bu araçların gelmesi öngörülüyor. "Bu onaylanma imzasını da biraz önce ben sizlerin huzurunda attım. Şimdi ihale aşamasına geçiyoruz. 16 araçlık bir ihaleye çıkacağız. Oradan beklentimiz ekonomik olursa daha fazla araç elde etmek." dedi.

Genc Gazete Bozbey Bursa'nın Güvenliği İçin 360 Milyon Liralık Yatırıma (2)

Gönüllü İtfaiye Timleri ve Eğitim Programları

Köylerde Gönüllü İtfaiye Timleri Kurulacak

Başkan Bozbey, ilçelerde ve köylerde gönüllü itfaiye grupları oluşturacaklarını belirtti. "Çünkü yangınlara nasıl müdahale edeceklerini insanların bilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız bilmeyebilirler, daha çok yangını da körüklemiş olabilirler bu vesileyle. Onun için bilinçli olmalarını istiyoruz." dedi.

Genc Gazete Bozbey Bursa'nın Güvenliği İçin 360 Milyon Liralık Yatırıma (3)

Köy ve Mahallelere Yangın Ekipmanları Dağıtımı

İlçelere, mahallelere ve köylere tanker dağıtımının devam ettiğini belirten Bozbey, "Daha önce de dağıtılmış. Bu çalışmalar devam ederken daha önceden olmayan köylerde, ya da yenilenmesi gereken bazı mahallelerimiz köylerimize yenileme çalışmaları sürdürüyoruz. Yangına ilk müdahalelerinin net bir biçimde olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de hazırlıklarımız tamam." dedi.

"Geçen seneye oranla yaklaşık 5 kat civarında bir yangın ihbarı aldığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. Onun için itfaiye teşkilatımızın araç ve insan bakımından güçlü olması son derece önemli." - Mustafa Bozbey

Genc Gazete Bozbey Bursa'nın Güvenliği İçin 360 Milyon Liralık Yatırıma (7)

Bursa'nın Yangınlara Karşı Güçlü Savunma Hattı

Bozbey, Bursa'nın yangınlara karşı daha güçlü bir savunma hattına sahip olacağını belirtti. "Bursa büyüyen bir kent 3,3 milyon bir nüfusa sahip, sanayisi var, ormanlarla kaplı alanları çok onun için itfaiye teşkilatımızı daha güçlü bir hale getirmek zorundayız." dedi.

 Genc Gazete Bozbey Bursa'nın Güvenliği İçin 360 Milyon Liralık Yatırıma (6)

Kaynak: İHA