BTSO’nun 57 bin üyesini temsil eden 70 meslek komitesinin katılımıyla gerçekleştirilen "Müşterek Komiteler Toplantısı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, protokolün eğitimde dönüşüm için kritik bir adım olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, mesleki eğitimde statükoyu kırarak, sektöre doğrudan entegre bir eğitim modelinin uygulanmaya başlandığını belirtti. “Eğitimde müfredatı sektörle birlikte belirliyoruz. Bu sayede eğitim alanları, iş dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyor” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, bu protokolün Bursa ve Türkiye ekonomisi için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. “Yeni dönemde veriyi anlamlı hale getirmek ve insan kaynağımızı bu alanda yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız bu protokolü önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi. Ayrıca, Burkay, MESEM gibi girişimcilik ekosistemini güçlendirecek projelere de değindi.
Protokol kapsamında, sanayi destekli atölyeler, laboratuvarlar kurulacak ve öğretmenler için ileri düzey eğitim programları düzenlenecek. Yapay zeka, robotik sistemler, siber güvenlik ve dijital dönüşüm gibi alanlarda öğrencilere yetkinlik kazandırılacak. Ayrıca, OSB'lerle entegre eğitim modelleri oluşturulacak ve sanayi tesislerinde okullar açılacak. Bu sayede sanayi ve eğitim arasındaki bağ güçlendirilecek.