Kimileri için anneanne mutfaklarından yükselen mis gibi kokusu, kimileri içinse okuldan sonra paylaşılan en tatlı atıştırmalık... Bisküvili pasta, nesiller boyu kalplerde taht kuran, nostaljik lezzetlerin başında geliyor. Peki, o unutulmaz lezzeti evlerimizde canlandırmak mümkün mü?

Yanıtı, kesinlikle evet! Birkaç basit malzemeyle, çocukluğumuzun o saf ve lezzetli dünyasına kısa bir yolculuk yapabiliriz. İşte, o unutulmaz lezzeti evlerimize getirecek pratik ve bir o kadar da lezzetli bisküvili pasta tarifi:

Bisküvili Pasta

Malzemeler:

 2 paket petibör bisküvi

 1 litre süt

 1 su bardağı toz şeker

 3 yemek kaşığı un

 2 yemek kaşığı nişasta

 1 paket vanilya

 1 yemek kaşığı tereyağı

 2 yemek kaşığı kakao

Bisküvili Pasta2

Hazırlanışı:

Öncelikle, orta boy bir tencerede süt, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu bir araya getiriyoruz. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan muhallebiyi ocaktan alıp, vanilya ve tereyağını ekleyerek eritiyoruz.

Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına bir sıra petibör bisküvi diziyoruz. Hazırladığımız ılık muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayıyoruz. Kalan bisküvileri de aynı şekilde yerleştirip, kalan muhallebi ile son katı oluşturuyoruz.

Pastamızı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz. Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi, çikolata rendesi veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

 

İpuçları:

 Daha yoğun bir süt lezzeti için tam yağlı süt tercih edebilirsiniz.

 Muhallebinin topaklanmasını önlemek için pişirme esnasında sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.

 Pastayı daha kolay kesmek için servis etmeden önce 10-15 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ