Yangın Alanı Günün İlk Işıklarıyla Havadan Görüntülendi

Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Demirler köyü mevkiinde başlayan yangın, günün ilk ışıklarıyla birlikte dron ile havadan görüntülendi. Ormanlık alanda hızla yayılan yangın, bin personelin havadan ve karadan müdahalesi ile kısmen kontrol altına alındı.

Genc Gazete Bursa Buyukorhan Yangin Orman (1)

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevlerin büyümesiyle birlikte vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdiği öğrenildi.

Genc Gazete Bursa Buyukorhan Yangin Orman (2)

250 Hektar Alan Alevlere Teslim Oldu

Yangın, 13.45 sıralarında Demirler köyü mevkiinde başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, 250 hektar alana kadar ulaştı. İhbar üzerine hızla olay yerine sevk edilen arazözler ve itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler de yangına müdahale etmeye başladı. Karadan ise 210 araç ve bin personel yangını söndürmek için seferber oldu.

Genc Gazete Bursa Buyukorhan Yangin Orman (3)

Yangında Can Kaybı Yok

Büyükorhan ilçesinde meydana gelen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi. Ancak ormanlık alanın büyük bir kısmı alevler tarafından yok edildi. Ekipler, yangının tamamen kontrol altına alınması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Genc Gazete Bursa Buyukorhan Yangin Orman (5)

Ormanlarımızı koruyalım

"Yangın, 13.45 sıralarında Büyükorhan ilçesi Demirler köyü mevkiinde başladı."

Orman yangınları, doğanın dengesini bozarken, canlı yaşamını da tehdit ediyor. Bu tür felaketlerin önlenmesi için vatandaşların bilinçlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor. Yangınların çıkış nedenleri arasında insan kaynaklı faktörler büyük bir yer tutarken, alınacak önlemlerle bu tür olayların önüne geçmek mümkün olabilir.

Genc Gazete Bursa Buyukorhan Yangin Orman (4)

Kaynak: Haber Merkezi