Nilüfer Belediyesi, eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl 6 yeni kreş inşa ederek ilçedeki çocuklara modern ve nitelikli eğitim imkanı sunmayı hedefliyor.

İlk Adım İhsaniye'de

İhsaniye Mahallesi'nde inşa edilen Nilüfer Belediyesi Serpil Bakgör Kreşi, eylül ayında hizmete açılacak. Kreşin inşaatı tamamlanmak üzere ve son incelemeler yapılıyor.

Hedef: Çağdaş ve Nitelikli Eğitim

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kreşlerin önemini vurgulayarak, "Çocuklarımızın çağdaş bir eğitim alması, çalışan annelerin iş hayatını terk etmemeleri ve diğer annelerin de sosyal hayata katılması için yeni kreşler açıyoruz" dedi.

5 Kreş Daha Yolunda: Serpil Bakgör Kreşi'nin ardından, ihtiyaç duyulan farklı mahallelerde 5 kreşin daha yapımına başlanacak. Bu kreşlerin 4'ünün yeri de belli oldu.

Her Şey Çocuklar İçin: Başkan Özdemir, kreşlerin önemini şöyle açıkladı: "Ailede çalışan anneler, çocuklarına bakmak için işten ayrılmak zorunda kalıyor. Biz kreş sayısını artırarak bunun önüne geçmek istiyoruz. Mevcut kreşlerimizde de daha iyi neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Her şey Nilüferli çocuklarımız için."

Burak Berk Kreşi'nde Eğitim Devam Ediyor: Başkan Özdemir, incelemelerinin ardından Burak Berk Kreşi'ni de ziyaret etti. Kreşte 3-6 yaş arası çocuklara eğitim verildiğini ve çocukların burada hem sosyalleştiğini hem de iyi bir eğitim aldığını belirten Özdemir, nitelikli öğretmenler sayesinde araştırmaya açık ve meraklı çocuklar yetiştirdiklerini söyledi. Kreşte 3 yaşından itibaren eğlenerek İngilizce öğrenmeye de başlandığını kaydetti.

Kaynak: İHA