Halk Sağlığı Haftası kapsamında Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler, sağlık konularında önemli bilgiler sunuyor. Ebe Hatice Pamukel, ‘Sağlıklı toplumun temeli; doğuma hazırlık’ başlıklı sunumunda doğum öncesi hazırlığın önemine değindi.

Uzm. Dr. Neriman Çelik, HPV ve rahim ağzı kanseri hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Hilal Özkan yenidoğan bebeklerin özelliklerini anlattı. Seminerin ardından kadınlar, nefes egzersizi yaparak keyifli anlar geçirdi. Anne adaylarına yenidoğan hediyeleri verildi ve katılımcılara süt ve yoğurt ikram edildi.

Genc Gazete Bursa’da Büyükşehir'in Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri

Çocuk sağlığı günü'nde kronik hastalıklara dikkat çekildi

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde düzenlenen ‘Çocuk sağlığı günü’ etkinliklerinde, çocuklarda sık görülen kronik hastalıklara dikkat çekildi. Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğulları, ‘Aşı ile önlenebilir hastalıklar’ konusunu ele alırken, Prof. Dr. Erdal Eren çocuklarda obezitenin yaygınlaştığını vurguladı.

Uzmanlar, hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış beslenmenin obeziteye neden olduğunu belirtti. Etkinlik sonrasında çocuklar ve aileleri Hayvanat Bahçesi’nde keyifli vakit geçirdi. Çocuklar için kuş yumurtası boyama ve el yıkama deneyleri gibi eğitici etkinlikler düzenlendi.

A W282670 02

Ruh sağlığı günü'nde mutluluk ve iş güvenliği konuşuldu

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ruh Sağlığı Günü’ etkinliklerinde ise Prof. Dr. İdil Işık, iş hayatında aile desteğinin ve iş güvenliğinin önemini anlattı. Uzman Klinik Psikolog Yağmur Yalçın ise ‘Mutlu olma sanatı’ başlıklı konuşmasında bireylerin mutluluğa nasıl ulaşabileceği üzerine öneriler sundu. Etkinlik müzik konseri ve huzurevi sakinlerinin hazırladığı sergiyle son buldu.

“Obeziteyle mücadele ancak çocukluk çağında alınacak önlemlerle başarılı olabilir.”

A W282670 03

Halk sağlığı haftası etkinlikleri toplumda sağlık bilincini artırıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri, toplum sağlığına katkı sağlamak amacıyla vatandaşları sağlık konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Etkinlikler, her yaştan katılımcıya hitap eden içerikleriyle dikkat çekiyor.

A W282670 05

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi bülten