Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dağıtımını başlattı.

Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası olan BESAŞ’ın ürettiği ekmekler, her gün 5 bin ihtiyaç sahibine ulaştırılıyor. Proje, kent genelindeki 500’den fazla BESAŞ satış noktasında uygulanıyor.

Genc Gazete Ücretsiz Ekmek Var! Bursa Büyükşehir’den (5)

Sosyal sorumluluk projeleri genişliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla sosyal hizmet projelerini genişletiyor. Ücretsiz ekmek dağıtımı da bu çerçevede başlatılan projelerden biri. Her gün 5 bin vatandaş, belirlenen BESAŞ noktalarından ekmek kuponlarıyla ekmeklerini ücretsiz alabiliyor.

Genc Gazete Ücretsiz Ekmek Var! Bursa Büyükşehir’den (4)

Besaş’ın desteğiyle proje hayata geçirildi

BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla başlatılan bu projenin, ülkenin mevcut ekonomik şartları göz önüne alınarak hayata geçirildiğini belirtti. Demirtaş, “İhtiyaç sahibi vatandaşlar, satış noktalarına giderek ekmek kuponlarını teslim alıyor ve ekmeklerini ücretsiz alıyorlar. Yıl sonuna kadar bu hizmetin kapasitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Yıl sonuna kadar her gün 5 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımız bu projeden yararlanacak. Bu hizmetin kapasitesini daha da arttırarak devam ettirmek istiyoruz.”

Genc Gazete Ücretsiz Ekmek Var! Bursa Büyükşehir’den (2)

Toplumsal dayanışma güçleniyor

Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerle vatandaşların yaşamını kolaylaştırmayı ve toplumsal dayanışmayı artırmayı hedefliyor. Bu proje, ihtiyaç sahibi aileler için büyük bir destek sağlıyor ve her gün binlerce kişi bu yardımlardan faydalanıyor.

Genc Gazete Ücretsiz Ekmek Var! Bursa Büyükşehir’den (1)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi Bülten