Bursa'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İmam Hatip Lisesi, geleneksel hafızlık eğitimini modern bilimsel eğitimle birleştirerek fark yaratıyor. Kapsamlı yerleşkesi ile cami, kütüphane, laboratuvar ve atölyelere ev sahipliği yapan bu okul, öğrencilere hem dini hem de bilimsel eğitimi bir arada sunmayı hedefliyor.

HAFİZ OKUL İHL (3)

Özgün Mimariyle Göz Dolduran Yerleşke

Mimarinin Gücü: 16 Köşeli BTSO Camisi

Yerleşkede bulunan ve özgün mimariye sahip BTSO Camisi, 16 Türk devletini temsilen 16 köşeli olarak tasarlandı. Ayrıca caminin aydınlatmasında Allah'ın 99 ismiyle anlamlandırılan 99 led ampul bulunuyor.

"Kız Hafızlık Proje Okulu" kapsamındaki TOBB İmam Hatip Ortaokulunun 60 kız öğrencisi, namaz saatleri dışında Kur'an-ı Kerim dersleri alıyor.

Kütüphane ve Atölyelerle Zenginleşen Eğitim Ortamı

Caminin alt katında bulunan kütüphane, robotik kodlama atölyesi, zeka oyunları atölyesi ve matematik müzesi öğrencilere farklı öğrenme deneyimleri sunuyor.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu

TOBB İmam Hatip Lisesi'nde yer alan fen, fizik ve bilgisayar laboratuvarlarında öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde bilimsel çalışmalar yapıyor.

HAFİZ OKUL İHL (2)

Okul Müdüründen Açıklamalar

"Camimiz ve okulumuz bir bütünlük içinde. Bilim ile dinin bir arada nasıl olacağını gösteren örnek bir mimari şeklinde teşkil edilmiş olan bu yapıların hayata geçirilmesi için çalıştık."

Okul Müdürü Ertuğrul Şengül, ezberci yaklaşımın dışına çıkarak öğrencilere hafızlık eğitimi ile bilimsel eğitimi bir arada sunmayı amaçladıklarını belirtiyor. Bu amaçla fizik laboratuvarı, fen laboratuvarı ve geniş bir kütüphanenin okul bünyesinde yer aldığını, okulun külliye tarzında dönüştürülmeye çalışıldığını ifade ediyor.

HAFİZ OKUL İHL (1)

Okulun amacı, öğrencilere sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda onları düşünen, sorgulayan ve analiz eden bireyler olarak yetiştirmek.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR