Organize Suç Örgütünün Yöntemleri Şoke etti!

Bursa'da, ölü kişilerin imzalarını taklit ederek onların adına borç senetleri düzenleyen ve bu senetlerle mirasçılardan arazi ve banka hesaplarına haciz koyduran organize suç örgütü, Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (KOM) titiz çalışmaları sonucu çökertildi. Bu örgütün yıllardır süren dolandırıcılık faaliyetleri sırasında milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (5)

Ölen Kişilerin İmzalarıyla Mirasçılara Tuzağa Düşürdüler

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2013 yılında vefat eden E.A.'nın imzasını taklit eden suç örgütü, E.A.'nın adına toplamda yaklaşık 18 milyon TL değerinde üç ayrı borç senedi düzenledi. 2022 ve 2023 yıllarında icraya konulan bu senetler sebebiyle E.A.'nın mirasçıları, S.A. ve N.S., 600 bin lira kaybetti. Mirasçıların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma, senetlerin sahte olduğunu ortaya çıkardı.

Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (4)

Suç Örgütü Lideri Yakalandı

Örgüt lideri M.A.B., İstanbul Ataşehir'de lüks bir villada saklanıyordu. Polis baskını sırasında, kaçmak için hazırladığı gizli geçitte yakalandı ve "Beni nasıl buldunuz?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Gözaltına alınan diğer örgüt üyeleri ile birlikte M.A.B., Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (3)

Örgüt lideri M.A.B. ve İ.Ç. ile M.Ç. tutuklanırken, H.İ.T., Ş.D. ve H.D. hakkında adli kontrol kararı verildi. Mağdurların avukatı Alparslan Ağır, "Senetlerin kendi içerisinde dahi imzaların birbirleriyle uyuşmadığını gördük. Müvekkillerim için mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bir umut ışığı doğdu" dedi.

Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (2)

“Müvekkillerimiz bize ilk ulaştığında 140 bin dolar bedelli senet üzerinden icra takibi başlatıldığını öğrendik. Hemen ardından 160 bin ve 350 bin dolar bedelli senetlerin de icraya verildiğini gördük.”
Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (1)-1

Kaynak: İHA