Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta yaptığı açıklamada, vatandaşlara sağlanan doğalgaz desteğinin Nisan 2024'e kadar süreceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan ve faturalardan 25 metreküplük doğalgaz kullanımının maliyetini devletin üstlendiği uygulamanın devam edeceğini belirtti. Bu destekle birlikte vatandaşların bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlanmış olacak.

Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde enerji bağımsızlığına vurgu yaparak, Karadeniz'de devreye alınan doğalgazın yanı sıra Gabar'da bulunan yüksek miktar ve kalitedeki petrolün önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, Gabar'da günlük petrol üretiminin 35 bin varili geçtiğini ve 2024 sonunda bu rakamın 100 bin varile çıkmasının hedeflendiğini açıkladı.

Ayrıca, enerji alanında yapılan sondaj çalışmalarına da değinen Erdoğan, eleştirilere kulak asmadan Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlığa ulaşma hedefi doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, "Bulanlar ancak arayanlardır" düsturuyla enerji kaynakları arayışını sürdüreceklerini belirtti ve gelecek dönemde petrol, maden ve doğalgaz alanında yeni müjdeler vermeyi hedeflediklerini duyurdu.

Editör: Fırat Çelik