Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart seçimleri öncesinde kamuoyunda oluşan asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapılacağı beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, bütçenin sınırlı olduğunu belirterek, mevcut imkanlar dahilinde adımlar atıldığını ve ekonomi büyüdükçe emeklilere ve çalışanlara yönelik aynı yaklaşımın devam edeceğini ifade etti. Özellikle emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak ek zamlar konusunda "hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek, hükümetin bu konuda kararlı olduğunu vurguladı.

Yılmaz, emeklilere ve çalışanlara öncelik verdiklerini, emekli ve çalışanların bütçeden aldıkları paya dikkat çekti. Ayrıca, emekli sayısının 16 milyon gibi yüksek bir rakama ulaşmasının, atılacak her adımın büyük mali yansımaları olduğunu belirtti. Bayram ikramiyelerinde yapılan yüzde 50 artışın mali yansımasının 27,5 milyar lira olduğunu örneğin vererek, maliyetlerin büyüklüğüne işaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, emekli maaşlarına yapılacak ek zam hakkında seçim sonrasını işaret ederek, Meclis'in nisan ayında çalışmalarına başlamasıyla bu konunun ele alınacağını belirtti. Bu açıklamalar, hükümetin emekli maaşları ve asgari ücrete zam yapma konusunda planlarının olduğunu göstermektedir, ancak somut adımların zamanlaması konusunda net bir tarih verilmemiştir.

Kaynak: Haber Merkezi