Hatay'da depremin yaralarını saran afetzede vatandaşlar, Kurban Bayramı öncesinde alışverişlerini geleneksel olarak tercih ettikleri Uzun Çarşı'da yaptılar. Depremler sonrası büyük zarar gören ve yeniden inşa süreci devam eden çarşı, bayram hazırlıklarıyla eski günlerini aratmayan bir kalabalığa sahne oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle büyük yıkıma uğrayan Hatay'da, asrın felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. Antakya'daki tarihi Uzun Çarşı, hem inşaat çalışmalarıyla yavaş yavaş eski haline dönmekte hem de bayram alışverişi için vatandaşların uğrak noktası olmayı sürdürmekte. Çarşının canlanması, hem esnaf hem de vatandaşlar için moral kaynağı olmuş durumda.

Afetzede Yasemin Yılmaz, çarşıdaki uygun fiyatlar ve yoğunluğu memnuniyetle karşıladığını belirtti. Yılmaz, "Bayram alışverişi için burası her zaman tercihimiz. Babalar Günü için de buradayız. Kalabalıkta zorlasak da fiyatlar ve çeşitlilik çok iyi," dedi. Uzun Çarşı esnafından Ahmet Özgün ise, "Eski günler gibi kalabalık olsa da, hüzün de var. Deprem hepimizi etkiledi, buruk bir bayram geçiriyoruz," şeklinde konuştu.

Diğer bir esnaf Serkan Karabiber ise, memleketinde olmanın verdiği mutlulukla, "Eski bayramlar gibi olmasa da şükrediyoruz. Burada, kendi toprağımızda, huzurluyuz," ifadelerini kullandı. Çarşıda alışveriş yapanlar ve esnaflar, bir yandan bayramı kutlarken, bir yandan da depremin getirdiği acıları yad ediyorlar.

Kaynak: İHA