Avrupa'da başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ve ardından gelen İsrail-Filistin çatışması dünya genelinde ekonomik bir krize neden olmuş durumda. Yaşanan tedarik sorunu etkisini sürdürmeye devam ederken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Almanya'dan gelen son dakika haberi ise piyasaları şaşkına çevirdi. Dev giyim mağazası iflas etti! 9 bin mağazası kepenkleri indirdi.

DEV GİYİM MAĞAZASI İFLAS ETTİ

Son dönemde sıklıkla karışımıza çıkan iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Almanya'nın önde gelen giyim mağazalarından biri olan Peek & Cloppenburg ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Dev şirket iflas başvurusu kabul edildi, buda şirketin iflas ettiği anlamına geliyor.

9 BİN MAĞAZASI KEPENKLERİ İNDİRDİ

Milli Gazete'nin haberine göre; Almanya'nın en büyük giyim mağazalarından biri olan Peek & Cloppenburg'un iflas başvurusu kabul edildi ve dev şirket resmen iflas etti. Alman Perakendeciler Birliği, bu yıl sonuna kadar 9 bin mağazanın daha kapanmasını öngördüğünü açıkladı.

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Yaşanan bu iflas durumu ile birlikte binlerce çalışanın işsiz kalacağı öngörüldü. Almanya'da son dönemde iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ederken bu haber piyasaları adeta salladı.

Kaynak: KARAR