İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada geniş yankı uyandıran görüntülerin ardından Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında "hayasızca hareketler" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Başsavcılığın talimatıyla, iki kardeş polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayın Geçmişi

Bir süre önce Beşiktaş'ta bir eğlence mekanında gerçekleşen partide, Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun dudak dudağa öpüşerek dans ettikleri anlar sosyal medyada büyük ses getirdi. Bu görüntüler, kısa sürede kullanıcılar arasında yayılırken, pek çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Bu gelişmeler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve Basın Suçları Soruşturma Bürosu, olayla ilgili inceleme başlattı.

Dilan Polat Ve Sıla Doğu Gözaltına Alındı! Eğlence Mekanındaki Görüntüler Başlarına Dert Oldu! (2)

Soruşturma ve Gözaltı Süreci

Türk Ceza Kanunu'nun "hayasızca hareketler" başlığı altında değerlendirilen görüntüler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve Sıla Doğu, savcılığın kararıyla gözaltına alındı. İki kardeşin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Dilan Sıla

Geçmiş Yargılamalar

Dilan Polat, daha önce "mal varlığı aklama", "örgüt kurma" ve "bahis ve şans oyunları kanununa muhalefet" suçlamalarıyla yargılandığı davada, geçtiğimiz ağustos ayında tahliye edilmişti. Kardeşi Sıla Doğu ise aynı suçlamalar nedeniyle 10 ay tutuklu kalmış ve serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi