Rüyada Para Görmek: Bir İşaret mi?

İhya ve Diyanet gibi geleneksel kaynaklara göre rüyada para görmek, çeşitli anlamlara gelebilir. Üzüntü ve kederden dostluk ve maddi imkanlara kadar geniş bir yelpazede değerlendirilen bu rüyalar, rüya sahibinin yaşamındaki çeşitli yönleri yansıtabilir.

Para 2-1

Çeşitli Para Görme Hallerinin Yorumları

Farklı şekillerde para görmek de farklı anlamlara işaret ediyor. Gümüş para yutmak, altın yutmak veya para bulmak gibi durumlar, rüya tabircilerine göre değişik sonuçlar doğuruyor.

"Bir kimsenin rüyasında çok parasının olduğunu ve onları saymakla bitiremediğini görmesi; o kimsenin yapmayı tasarladığı bir işi bitiremeyeceğine veya çalıştığı iş yerinde birtakım ihmallerinden dolayı zarara uğrayacağına, kişinin rüyasında herhangi bir yolda giderken para bulduğunu görmesi; o kimsenin elinden bir miktar para çıkacağına delalet eder." Diyanet
0X0 Ilk Kez Gorenler Hemen Baksin Yuzuncu Yila Ozel Tasarlanan 5 Tllik Madeni Para Darphanede Iste Boyle Uretiliyo 1702301692438
"Paraya rastladığını gören kimse için, meşakkat ve usançlıktır.
Paralar, üzüntü, keder, darlık ve kendisine keder gelecek söze delalet eder. Bazan para, bayağı rızka veya sıkıntıdan sonra rahatlığa veya işi az mükafatı çok amele delalet eder. Para, alçak söze, dostlarıyla karşılaşıp görüşmeye, feryad etmemeye ve şerre delalet eder." - Nablusi
Evparaa

"Rüyada görülen para; üzüntü ve kedere, bayağı rızka ve darlığa; gösterişe, üzüntü veren söze, sıkıntı doğuran davranışa;  Para bazen dostlarla görüşmeye, sıkıntıdan sonra  rahata ermeye, sözün tükendiği yerde maddi imkanların devreye girmesine işarettir." İhya

Rüyada görülen bozuk para hayra yorulmaz sıkıntı olarak tabir edilirken, rüyada görülen kağıt para  hayra yorulur ve sıkıntıdan sonra rahata ermeye işarettir.

600 Tl Sosyal Yardim Parasi Veriliyor Iste Yardim Desteginin Detaylari H97901 3C0F3

Rüya ve Gerçeklik Arasındaki İnce Çizgi

Seyyid Süleyman ve İbn-i Şirin gibi isimlerin yorumlarına göre, rüyada para görmek; kavga, gürültü ve dedikodu gibi günlük yaşamın sıkıntılarına da işaret edebilir. Bu, rüyanın gerçek hayatla olan ilişkisini de gösteriyor.

"İbn-i Şirin demiştir ki: Bakır vs.den basılmış para görmek; kavga, gürültü ve dedikodudur. Yanında çok sayıda para gören, üzülür. Evindeki paraları sokağa attığını gören, sıkıntıdan kurtulur. Para bulan, herhangi bir sebeple sahip olan; biriyle kavga eder. Cabir'ül Mağribi'ye göre para; fakirlik ve iflastır. Bir rivayete göre, bir kap içinde para görmek; maldır."

Rüya yorumlarının bu denli çeşitli ve zengin olması, onların insan hayatındaki yerini daha da merak uyandırıcı kılıyor. Bu gizemli dünyanın kapılarını aralamak, belki de yaşamımızdaki bazı sorulara cevap bulmamızı sağlayabilir.

Para Tencerede (2)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR