Diş beyazlatma işlemi, doğru şekilde süresi genellikle güvenli olarak kabul edilir. Ancak bazı riskler ve yan etkiler mevcuttur. Dişin beyazlatılması ile ilgili olarak yapılması gereken bazı olası riskler ve yan etkiler:

  1. Diş Hassasiyeti: Diş beyazlatma kalıntıları daha sonra bazı parçaların diş kusurlarını ortaya çıkarır. Bu, beyazlatma jelinin dişin mine katmanından dentin tabakasına kadar saklanması ve bu tabakada bulunan küçük tübüllerin (kanalların) açılmasından kaynaklanabilir.

    Bu Meyvenin Çürüdükçe Faydaları Artıyor! Bu Meyvenin Çürüdükçe Faydaları Artıyor!
  2. Diş Eti Tahrişi: Diş beyazlatma ürünleri, diş etlerine temas ederek tahrişe neden olabilir. Bu, genellikle evde kullanılan ürünlerle veya uygun olmayan uygulamalarla daha yaygındır.

  3. Uygunsuz Sonuçlar: Tüm dişler eşit şekilde beyazlamayabilir veya beklendiği kadar tatmin edici sonuçlar veremez. Özellikle kaplamalar, dolgular veya kronlar gibi diş restorasyonları beyazlatma işlemine aynı şekilde tepki vermez, bu nedenle doğal dişlerle renk uyumsuzluğu olabilir.

  4. Kimyasal Yanıklar: Yanlış açılmalarda veya çok yüksek aralıklarda bölmeler, beyazlatma ajanları diş etlerine zarar verme ve kimyasal yanıklara neden olabilir.

  5. Uzun Süreli Kullanım: Diş beyazlatma gereksinimleri talimatlarına uygun olmayan bir şekilde veya çok sık kullanmak, diş minesine zarar vermek.

  6. Geçici Sonuçlar: Beyazlatma işlemi genellikle kalıcı değildir. Dişler, özellikle kahve, çay, ve tütün gibi renklendirici maddelerle temas ettiğinde tekrar tekrar renklendirilebilir.

Editör: Fırat Çelik