Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024-2028 Stratejik Planı, sekülerleşmeyi bir risk olarak tanımlayarak, gençlerle iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.

Plan, seküler anlayışın toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve geleneksel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında yaşanan zorlukları ele alıyor.

Seküler anlayış: Dünyayı önemsemek, dünya işlerini ön planda tutmak, hayatı bu dünyadan ibaret görmek,manevi değerleri yok saymak, maddi kazançları önemsemek vb anlamlara geliyor.

hac umre diyanet (5)

Gençlere ulaşmada problemler var

Stratejik Planda, gençlere ulaşmada problemler yaşandığı tespiti dikkat çekiyor.

Üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere ulaşmada yaşanan problemlerin üstesinden gelmek için yeni iletişim stratejileri ve gençlerin ilgisini çekecek etkinlikler planlanıyor. Ayrıca, aileyi korumaya yönelik farkındalık faaliyetleri de sürdürülecek.

Dinimizde evlat edinmenin, Koruyucu aile olmanın hükmü nedir? Dinimizde evlat edinmenin, Koruyucu aile olmanın hükmü nedir?

Gençlerin ilgisini çekecek etkinlikler ve programlar düzenlenecek.

 Aileyi korumaya yönelik çalışmalar planlanacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hac Kontenjanı Açıklaması

Cami dernekleri Diyanet'e bağlansın

Plan, cami derneklerinin Diyanet İşleri Başkanlığına bağlanması ve din hizmetleri alanında çalışan personele ek ders ücreti ödenmesi gibi yapısal değişiklikler öneriyor.

Diyanet'in yeni stratejik planı, toplumsal değerlerin korunmasını ön planda tutarken, modern iletişim yöntemleriyle genç nesillere ulaşmayı amaçlıyor. Bu kapsamlı plan, gelecek beş yıl içinde uygulamaya konacak ve toplumun dini yönelimler üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.

Kaynak: Diyanet