ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington’daki John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi’ni ziyaretinde, Kennedy suikastıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Çok fazla okunacak şey var. Hiçbir şeyi sansürleyeceğimizi sanmıyorum. Sadece sansürlemeyin, dedim. Sansürleyemezsiniz. JFK dosyalarını yayımlayacağız" ifadelerini kullanarak, belgelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.
80 Bin Sayfalık Arşiv Açılıyor
Trump, açıklamalarında belgelerin hacmine vurgu yaparak, "Muazzam miktarda belgeye sahibiz. Kendi değerlendirmenizi yapacaksınız" dedi. Kennedy suikastı, ABD tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak görülüyor ve Trump’ın kararı, yıllardır spekülasyonlara neden olan olayın aydınlatılmasına yardımcı olabilir.
Bu açıklama, suikasta dair yeni bilgilerin gün yüzüne çıkıp çıkmayacağı konusunda büyük bir merak uyandırırken, belgelerin içeriği dünya çapında yankı uyandırmaya devam edecek.