Kadın & Aile

Gülten ninenin yaşı 108, stresi ise sıfır!

108 yaşındaki Gülten Saruhan, sağlığını koruyarak ve neşesiyle etrafındakileri etkileyerek yaşamına devam ediyor.

Loading...

Abone Ol

Rize'nin Hamidiye Mahallesi'nde 108 yaşında olan Gülten Saruhan, 65 yaşındaki kızı Sunay Balıkçı ile birlikte yaşıyor. Yaşına rağmen hiçbir hastalığı bulunmayan Gülten Nine, ilaç kullanmadan sağlığını koruyor ve neşesiyle herkesin hayranlığını kazanıyor.

Gülten ninenin yaşam öyküsü ve direnci

Küçük yaşta annesini kaybetmiş olan Gülten Saruhan, babası tarafından Erzurum'dan Rize'ye getirilerek evlatlık olarak verildi.

Aşırı koruyucu bir ailede büyüyen Saruhan, yetim olarak büyümeye rağmen hayatını gülümseyerek sürdürüyor. Uzun yıllar evlatlık olarak yaşadığı aileyle evlenen Gülten Nine, dört çocuk sahibi oldu.

Sağlığını korumanın sırları

108 yaşına gelmesine rağmen hiçbir ciddi hastalığı bulunmayan Gülten Saruhan, düzenli olarak ilaç kullanmıyor. Hep pozitif ve güleryüzlü.

Yaklaşık üç yıl önce Korona virüsüne yakalanan Saruhan, yoğun bakıma bile yatmadan virüsü atlattı. Yürüyüşte zorluk çeken Gülten Nine, evden çıkabilmek için tekerlekli sandalye talebinde bulundu ve bu istek hızla karşılandı.

“Gençliğimde çok açlık çektim. Yetim büyüdüm ama hep gülmeyi başardım.”

Yardımseverlik ve toplumsal destek

Kızı Sunay Balıkçı, annesinin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunda, Rize'de gönüllü olarak hayır işleri yapan Yasemin Özçelik'e başvurdu. Yasemin Özçelik, sosyal medya üzerinden gelen çağrıya kayıtsız kalmayarak 10 gün içinde gerekli yardımı sağladı.

Gülten Nine, dışarıya verdiği pozitif enerjiyle herkese örnek oluyor ve boş zamanlarında yattığı yerden çorap örüyor.

Koronayı atlattı ve yaşam sevincini sürdürüyor

Sunay Balıkçı, annesinin Korona virüsünü tedavi ile atlattığını belirterek, “15 gün içerisinde belki de 15 kişi yanımızda öldü ama anam atlattı” dedi. Gülten Nine'nin sağlıklı vücudu ve pozitif yaklaşımı, ailesi ve çevresi için büyük bir moral kaynağı oluyor.

Gülten nine, “Gençliğimde çok açlık çektim. Annemi tanımam. Bir babam vardı. Babam ben ufakken arkasına aldı. Eskiden araba yoktu. Annem öldü, babamda dedi ki, ‘ben yarın ölürsem bu çocuk buralara yokluk çekecek. Babam şehre indirdi beni. Arkasına aldı. Koluma tuttu. Gece olurdu hanlarda kalırdık. Yoldayken bir evden ekmek istedi. O da gitti karısına ‘biz alalım onu' dedi. Onlar beni aldı baktı ama anne ve baba gibi değildi. Yetim büyüdüm. Vücuttan iyiyim de bacaklarım iyi değil. Korona oldum. Başka hastalıklarda geçirdim. Buraya evlendim, çocuk sahibi oldum. Beni köyde çok severler” şeklinde konuştu.

108 yaşındaki Gülten Saruhan, hayatına kattığı neşe ve azimle Rize'de yaşayan herkesin gönlünde taht kuruyor. Hayatının zorluklarına rağmen gülmeyi başaran Gülten Nine, toplumda sevgi ve saygıyla anılıyor.

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!