İstanbul Arnavutköy’de bir oto tamirhanesinde 2 kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ve detaylar ortaya çıktı.

Şüphelilerin, oto tamir ve bakım merkezini haraca bağlamak istemesi üzerine çıkan olayda, işletme sahipleri tehdit ediliyor ve tehditler hala devam ediyor.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri Ortaya Çıktı

Arnavutköy Hadımköy Mahallesi’nde bir oto tamirhanesinde gerçekleşen silahlı çatışmanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, saldırganların iş yerine geliş anı ve ateş açma anları net bir şekilde görüldü. Şüphelilerin, işletmecileri “size her gün bir cenaze vereceğim” diyerek tehdit ettiği öğrenildi.

İddiaya göre, yaklaşık 3 ay önce oto tamirhaneye gelen kişiler, iş yerini haraca bağlamak istemiş, işletmecilerin karşı çıkması sonucu saldırı gerçekleşmişti. Sözde suç örgütü lideri, işletmecilere “Sizden bu aracın parasını katlayarak alacağım, 2 saat bekleyin” diyerek tehdit etmişti. Saldırganlar, bu tehditten 2 saat sonra iş yerine gelerek ateş açtı.

Genc Gazete Haraca Bağlamak Istedikleri Oto Tamirhanede Çatışma (2)

Tehditler Devam Ediyor

Çatışmada yaralanan 2 kişinin hastanede tedavisi sürerken, şüpheliler tarafından tehdit mesajları gönderilmeye devam ediyor. İş yeri sahipleri, polisten yardım talep etti ve polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

“Bu parayı sizden misliyle geri alacağız” diye tehdit etmişler

İş Yeri Sahibi Yaşananları Anlattı

Çatışmanın yaşandığı işletmenin ortaklarından Ali Yavuz Başak, saldırının detaylarını anlattı. Başak, “Bu şahıslar daha önce bize araçlarının kaportasında problem olduğunu belirterek, tamire bıraktılar. Daha sonra araçlarının motor kısmında arıza olduğunu belirterek ustalarımızla tartışmaya başladılar. Sonrasında şu anda hastanede tedavi altında olan benim işletme ortağım olan kişiyle telefonda bir tartışma yaşamışlar. ‘2 saat sonra bu parayı sizden misliyle geri alacağız’ şeklinde tehdit etmişler. Sonra dedikleri gibi 2 saat sonra gelip dükkanımızı kurşunladılar.” dedi.

“Her gün bir cenaze çıkartacağız”

Genc Gazete Haraca Bağlamak Istedikleri Oto Tamirhanede Çatışma (1)-1

Başak, olay günüyle ilgili olarak “O gün kırmızı bir araç geliyor dükkanın önüne park ediyor. Şahısların kendisi değil ama araç içerisinde muhtemelen uyuşturucu madde kullandığını tahmin ettiğimiz çocukları buraya yolluyorlar. Şahıs içeri giriyor, karşılamada çalışan arkadaşımın üzerine yoğun bir ateş ederek yaklaşıyor. Arkadaşımız karşılama masasının altına saklanıyor o da oraya dönüp yine üzerine doğru ateş etmeye çalışıyor ve silah tutukluk yapıyor. Sonra kaçmaya çalışırken dışarıdan arkadaşları da ateş etmeye devam ediyor.

Yoğun kurşunlar kendisine isabet ediyor ve geldiği araca binmeden yere yığılıp kalıyor. Sonra diğerleri kaçıp gidiyor. Biz burada bir mağduriyet yaşıyoruz şu anda. Arnavutköy‘de bir yıl önce aynı olaylara karışmışlar ve aranmaları olduğunu öğrendik kendilerinin. Bizim arkadaşlarımıza hala ‘dükkanınızı açtırmayacağız her gün bir cenaze çıkartacağız’ diye mesajlar atıp tehdit etmeye devam ediyorlar. Polis yoğun şekilde çalışıyor biliyoruz, arayış devam ediyor, bulmaya çalışıyorlar. Ama bu süre zarfında da tedirginiz. Dükkanımızı açık tutmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. İşletme sahipleri ve çalışanlar ise tedirgin bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA