Geçtiğimiz  günlerde  İnegöl Belediye Meclisi toplantısında, Cenon ile kardeş şehir olma teklifi gündeme gelmiş ve bu teklif grup olarak kabul edilerek evet oyu verilmişti. Konuyla ilgili değerlendirme yapılırken, Cenon’daki hemşerilerimizin varlığı dikkate alınmış ve bu doğrultuda karar verilmişti.

İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi Fikret Bayram Özür Dildi! (4)

Ancak, Fikret Bayram, bu kararların yanlış olduğunu ifade ederek sosyal medya aracılığıyla bir özür mesajı yayımladı.

Fikret Bayram yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan acımasız katliamların hala devam ettiği bir dönemde, Siyonist İsrail’in cesaret ve destek aldığı ülkelerden biri olan Fransa’nın bir şehriyle işbirliği yapılmasının, şu an için uygun olmadığını söyledi . Bu hassas durumun göz ardı edilmesinden dolayı, Meclisi bu konuda uyarmadığı ve Cenon ile protokol yapılmasına kadar olayın ilerlemesine vesile olduğu için İnegöl halkından ve Gazzeli kardeşlerimizden özür dilediğini dile getirdi.

İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi Fikret Bayram Özür Dildi! (3)

Yaşanan bu olay, karar alma süreçlerimizde daha dikkatli ve duyarlı olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu diyerek. Bundan sonraki süreçte, uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek, vicdanlarımızı ve değerlerimizi koruyacak kararlar alacağımıza söz veriyoruz, ve bu vesileyle, tüm dünyada bu zulüm gören mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

Bayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İnegöl Kamuoyuna Özür

Geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında gündeme gelen Cenon ile kardeş şehir olma maddesine grup olarak evet oyu vermiştik. Hadiseyi değerlendirirken oradaki hemşehrilerimizin varlığı odak noktamız olmuştu. Oysaki Gazze'li kardeşlerimizin katliamının hız kesmeden devam ettiği bu günlerde siyonist itrailin cesaret ve destek aldığı ülkelerden birisi olan Fransa'nın bir şehriyle böyle bir işbirliği bugünlerde yapılmaması gereken bir eylemdi. Bu hassas durum ile alakalı olarak meclisimizi ikaz etmediğim ve bugün protokol yapılmasına kadar işin ulaşmasına vesile olduğum için tüm İnegöl kamuoyundan ve Gazzeli kardeşlerimden özür diliyorum.

İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi Fikret Bayram Özür Dildi!

Kaynak: Sosyal Medya