Bursa

İnegöl Gençlik Merkezi'nden Gençlere Ücretsiz Eğitim Fırsatları

Akhisar TOKİ’de bulunan İnegöl Gençlik Merkezi, 2015 yılının Haziran ayından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Abone Ol

Akhisar TOKİ’de bulunan İnegöl Gençlik Merkezi, 2015 yılının Haziran ayından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Merkez, 7 ile 29 yaş arasındaki gençlere ücretsiz olarak sosyal, kültürel, sanatsal ve ahlaki gelişimlerini destekleyen çeşitli çalışmalar ve etkinlikler sunuyor.

Gençlerin boş zamanlarını kendileri ve çevreleri için faydalı bir şekilde değerlendirmelerini amaçlayan İnegöl Gençlik Merkezi, yıl boyunca çeşitli kurslar ve etkinlikler düzenliyor. Merkez bünyesindeki Akademi çalışmaları kapsamında gençlere; Kur’an-ı Kerim, İngilizce, Korece, El Sanatları, Drama, Gitar, Robotik Kodlama ve Temel Bilgisayar Eğitimi gibi alanlarda eğitimler veriliyor.

Bunun yanı sıra, muhacir öğrencilere Türkçe dil eğitimi, el sanatları eğitimi ve psikososyal destek çalışmaları da düzenleniyor. Bu sayede, yabancı uyruklu gençlerin topluma uyum sağlamaları ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaları hedefleniyor.

Akademi çalışmalarında düzenlenen çeşitli aktiviteler ve oyunlar ile çocukların eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor. Eğitimlerin yanı sıra, gençleri fiziksel ve sosyal yönden destekleyen sosyal ve kültürel gezi olanakları da sunuluyor. Bu geziler, gençlerin farklı kültürleri tanımalarına ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Gönüllülük ve Sorumluluk Bilinci Aşılanıyor

Gençlerin sorumluluk ve gönüllülük bilincine sahip olmaları amacıyla, dezavantajlı gruplara yönelik etkinlikler de düzenleniyor. İnegöl Gençlik Merkezi, bu tür faaliyetlerle gençlerin topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.

İnegöl Gençlik Merkezi, sunduğu tüm hizmetleri ücretsiz olarak gençlere ulaştırıyor. Merkez, gençlerin zararlı ortamlardan uzak durarak kendilerini geliştirmelerine ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyor.

Gençlik Merkezi hakkında daha fazla bilgi almak ve kurslara katılmak isteyenler, İnegöl Gençlik Merkezi’ne başvurabilirler.