İnegöllü İhsan Duman kimdir?

İhsan Duman, 1962 yılında İnegöl-Süle Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra orta öğrenimini İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde yaptı.

1987 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden mezun oldu.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (4) 4

Duman, 1989-1995 yılları arasında İnegöl Belediyesi Fen İşleri Park ve Bahçeler Müdürü olarak görev yaptı. Ardından 1995 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na geçiş yaptı.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (10) 10

1995-1997 yılları arasında İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak çalıştı. 1997-2004 yılları arasında ise İlçe Tarım Müdürü olarak görev yaptı.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (6) 6

Bursa İl Gıda Tarım Müdürlüğü Yılları

2004-2013 yılları arasında Bursa İl Gıda Tarım Müdürlüğü'nde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu dönemde, Süle Köyü’nün meyveciliğinin üst düzey gelişiminde birikimini köylüsü ile paylaşmasının çok katkıları olmuştur.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (5) 5

Zirai Karantina Müdürlüğü ve Emeklilik

22 Temmuz 2013 tarihinde Bursa Zirai Karantina Müdürü olarak atandı. İhsan Duman, 17 Nisan 2023 tarihinde bu kurumdan emekliliğe ayrıldı.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (3) 3

İhsan Duman'ın tarım sektöründeki katkıları ve kariyeri boyunca yaptığı çalışmalar, İnegöl ve çevresinde tarımın gelişimine büyük fayda sağlamıştır.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (7) 7

Köylüsü ile Paylaşılan Bilgi ve Deneyimler

Duman, Süle Köyü’nün meyveciliğinin üst düzey gelişiminde birikimini köylüsü ile paylaşmasının çok katkıları olmuştur. Onun sayesinde köydeki tarım faaliyetleri önemli ölçüde gelişmiştir.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (8) 8

İnegöl Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü Görevleri

İnegöl Belediyesi Fen İşleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ndeki görevi sırasında, park ve bahçelerin düzenlenmesi ve geliştirilmesi konularında önemli çalışmalar yapmıştır. İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki görevinde ise bölgedeki tarım faaliyetlerinin yönetimi ve denetimi konusunda önemli katkılar sağlamıştır.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (9) 9

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Alanındaki Çalışmaları

Bursa İl Gıda Tarım Müdürlüğü’nde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, bölgedeki bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında önemli projeler ve çalışmalar yürütmüştür.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (11) 11

Emeklilik ve Sonrası

17 Nisan 2023 tarihinde emekli olan İhsan Duman, tarım sektöründeki bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam etmektedir. Emeklilik sonrası dönemde de tarım alanında çeşitli çalışmalar ve projeler üzerinde çalışmayı sürdürmektedir.

Genc Gazete İnegöl Süle Köylü Ziraat Mühendisi İhsan Duman (1) 1

Kaynak: www.turhansahin.com