İnegöl'de son zamanlarda birçok yerde çöp yığınlarının artması ve insanların çöplerini gelişigüzel yerlere bırakması, akla "İnegöl'de çöp atacak yer yok mu?" sorusunu getirdi. İnegöl'de her mahallede, her sokakta ve her evin önünde çöp kutuları bulunmasına rağmen insanların duyarsızlıkları şaşırtıyor. Ayrıca sanayi bölgesinde sanayi atıklarının atılacağı çöp toplama alanları ve geri dönüşüm tankerleri de mevcut. Ancak, İnegöl halkının çevreye karşı duyarsız davrandığı ve çöplerini gelişigüzel attığı gözleniyor. 

Whatsapp Image 2024 07 03 At 09.03.40 Gencgazete

Bedre Deresi'ndeki Çevre Kirliliği

Bu fotoğraflar Bedre Deresi'nden çekildi. Koltuklar atıldı, çekyatlar bırakıldı, ellerine geçen ne varsa dere yatağına fırlatıldı. Bir zamanlar gürül gürül ve tertemiz akan bu dere, bilinçsiz sulama ve suların doğru kullanılmaması sonucunda her yıl suyu gitgide azalan bir duruma geldi. Buna bir de insanların duyarsızlığı eklenince, derenin suyunun az olmasının yanında derenin kirletilmesi de büyük bir sorun haline geldi.

Whatsapp Image 2024 07 03 At 09.03.43 Gencgazete

Çevreye Verilen Zarar

İnsanlar, pet şişelerini, kovaları, kağıt parçalarını ve mobilya atıklarını dere yatağına bıraktı. Bu atıklar, suyun az olmasından dolayı derenin bir hayli kirli görünmesine sebep olyor. Çevreye verilen bu zarar, İnegöl'ün doğal güzelliklerini tehdit ediyor ve halkın duyarsızlığı ile daha da kötü bir hale geliyor.

Muhabir: Şaban Kılıçcı