İnegöl Çevre Yürüyüşü Büyük Katılımla Gerçekleşti

İnegöl Kıran köyü ile Fevziye Köyü arasındaki 14 kilometrelik parkurda yaklaşık 250 kişi yürüyüşü başarıyla tamamladı.

İnegöl'de düzenlenen çevre yürüyüşüne Kaymakam Erdoğan Bektaş, Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Eşref Durmuş, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş, Kıran köyü Salih Dede mevkiinden başlayarak, Kıran-Ayıdağı-Dokuzlar Şelalesi-Yeşil havuzlar-Gürgen alan-Sülüklügöl-Kuru dere Kanyonu-Leylek Suyu güzergâhında son buldu.

Genc Gazete Arsiv Doga Yuruyusu (1)

Öğrenciler de yürüyüşe katıldı

Güzergâh boyunca katılımcılara ormancılık faaliyetleri ve Uludağ eteklerindeki ağaç türleri hakkında teknik bilgiler verildi. İlçemiz Yenice 19 Mayıs, Atatürk, Altıeylül İlköğretim okulları ile Turgut Alp Anadolu Lisesi ve İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi izci gruplarının gösterileri büyük ilgi topladı. Bursa Arama Kurtarma Ekibi de yürüyüşte yer aldı.

Genc Gazete Arsiv Doga Yuruyusu (2)

“Turizm ve Doğal Güzellikler İnegöl'ün Nimetleri”

Kaymakam Erdoğan Bektaş, “3 yılı aşkın süredir İnegöl’de yapılan çalışmalar neticelerini vermeye başladı. Turizm ve doğal güzellikler İnegöl’ümüzün oldukça bol nimetlerinden. Bu gün İnegöl Orman İşletme Müdürlüğümüzün organizasyonunda ilçemiz okullarından öğretmen ve öğrencilerimizin, halkımızın katılımı ile doğa ve sevgi yürüyüşünü gerçekleştirdik. Katılımın yüksek oluşu bu konuda bir boşluğun olduğunu göstermektedir. Bu organizasyonu geleneksel olarak her yıl geniş katılımlı yapmayı düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Genc Gazete Arsiv Doga Yuruyusu (4)

“Doğa ve Çevre Sevgisini Vurgulamak İçin Buradayız”

İnegöl Orman İşletmesi Müdürü İbrahim Şanlı, “Uludağ Milli parkının bir kısmı İnegöl sınırları içerisinde kalıyor, bu alanlarda sadece Uludağ’da yetişen 30’u aşkın bitki çeşidi, şelaleler, doğal güzellikler bulunuyor. Güneşli ve sıcak bir günde, hem nadide güzel doğal ormanları gösterdik, hem de doğa ve çevre sevgisini katılımcılara vurgulama fırsatı bulduk.” dedi.

Genc Gazete Arsiv Doga Yuruyusu (5)

Yangın Tehlikesine Karşı Uyarı

İbrahim Şanlı, konuşmasına orman yangını tehlikesini de hatırlatarak devam etti:

“Mevsim itibarı ile artan hava sıcaklıklarıyla birlikte orman yangını mevsimine girmiş bulunuyoruz. İlçemizde bazı vatandaşlarımız tarla ve bahçelerindeki artıkları hiçbir önlem almadan, yakarak temizlemektedir. Kontrolden çıkan ateşler sonrasında yangınlar çıkmakta ve verimli ormanlarımız yanmaktadır. Yaptığımız tespitler neticesinde yangınlarının ağırlıklı olarak 12.00 ile 16.00 saatleri arasında çıktığını tespit ettik.
Bilindiği gibi geçen ay Mustafa Kemalpaşa ilçemizde bir köy dikkatsizce yakılan bir ateş sonrasında yandı. Olmasını kim ister ama görüyoruz ki bir anlık dikkatsizlik bir köyü yok edebiliyor. İşte aynen ormanlarımız da bir anlık dikkatsizlik sonrasında çıkan yangınlarla kül olmaktadır. Biz duyarlı vatandaşlarımızdan ormanlarda dumansız piknik yapmalarını ve en ufak bir dumanı dahi vakit geçirmeden “Alo 177 Ücretsiz Orman Yangını İhbar” hattına bildirmelerini istiyoruz. Elimizle yaktığımız ateşi gözyaşlarımızla söndüremeyiz.” dedi.

Genc Gazete Arsiv Doga Yuruyusu (6)

Gösteriler Büyük İlgi Gördü

Yürüyüşte, İnegöl'den okulların izci grupları ile Bursa Arama Kurtarma Ekibi'nin hazırladığı gösteriler, yürüyüşe katılanlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

ARŞİVDEN HABER: 06.06.2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv