Windows Kullanıcıları İçin Birkaç Tıklama ile IP’nizi Bulun!

Windows kullanıcıları için IP adresi öğrenmek işin en basit kısmı! Ne mi yapmanız gerekiyor? Başlat menüsünden "Çalıştır" seçeneğine tıklayın (ya da direkt Windows + R tuşuna basın). Açılan pencereye cmd yazıp Enter’a basın. Karşınıza o siyah ekran (komut istemi) çıkacak, oraya ipconfig yazın ve tekrar Enter’a basın. İşte bu kadar! Ekranda görünen IPv4 Adresi sizin IP adresiniz. Çok mu kolay geldi? Evet, çünkü öyle!

Mac Kullanıcıları İçin Terminal'den IP’ye Yolculuk!

Mac’te işler biraz daha farklı, ama aynı derecede basit. Spotlight arama çubuğunu açıp Terminal yazın. Karşınıza çıkan Terminal penceresine /sbin/ifconfig komutunu yazın ve Enter’a basın. Ekranda "inet" kelimesini gördünüz mü? İşte o satırda yazan numara sizin IP adresiniz. Mac kullanıcıları olarak her zaman biraz daha “stil” sahibiyiz, ama işin özü aynı: IP adresinizi öğrenmek hiç de zor değil!

Winvista 768X3891 1 Gencgazete

Linux Severler İçin Terminal Komutlarıyla Şov Zamanı!

Linux kullanıcıları zaten Terminal ekranına aşina olduğu için bu işlem onlara oldukça tanıdık gelecek. Linux dağıtımınıza bağlı olarak Terminal’i açın ve ifconfig, ip address show veya ip add komutlarından birini girin. Yine "inet" satırına dikkat edin, orada yazan numara sizin IP adresiniz. Linux’un karmaşık görünümlü ama pratik doğasıyla, bu iş de oldukça keyifli!

İnternetten Öğrenmek mi İstiyorsunuz? Bir Tıkla IP’nizi Bulun!

“Ben teknik işlere girmek istemiyorum, bir tıkla IP adresimi öğrenmek istiyorum!” diyorsanız, internet üzerinden bu işlemi halletmek de mümkün. whatismyipaddress.com gibi web sitelerine girerek, internet bağlantınız üzerinden algılanan genel IP adresinizi öğrenebilirsiniz. Üstelik bu siteler size sadece IP adresinizi göstermekle kalmıyor; aynı zamanda coğrafi konumunuzu, servis sağlayıcınızı ve diğer bilgilere de ulaşmanızı sağlıyor. Ne güzel değil mi?

Peki, Bu IP Adresi Ne İşe Yarıyor?

IP adresi, internet dünyasında cihazınızı tanıtan bir kimlik kartı gibi düşünebilirsiniz. Bu adres sayesinde internet servis sağlayıcınız, coğrafi konumunuz ve daha pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. IP adresinizi öğrenmek, güvenliğinizi artırmanıza ve internet bağlantınız hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olur.

IP adresi öğrenmek hiç de gözünüzde büyütülecek bir işlem değil. İster bilgisayar başında birkaç komut girin, ister internetten kolayca öğrenin, IP adresiniz artık sizinle!

Kaynak: HABER MERKEZİ