Tim Cook'un Apple Park'tan tanıtım gösterisini sunmasına bir aydan bile az zaman kaldı. iPhone tanıtımları genellikle Eylül ayında gerçekleşir ve bu yıl da muhtemelen farklı bir tarihte olmayacaktır. 

Ünlü teknoloji analisti Mark Gurman ve Forbes'ın teknoloji yazarlarından David Phelan, Apple tanıtım etkinliğinin 12 veya 13 Eylülde yapılacağını ileri sürdü. Phelan'ın bir diğer tahmini ise 6 Eylül günü. Peki, Apple bu yıl hangi cihazları tanıtacak? Şimdi bu konuya değinelim... 

APPLE 2023'TE NE ÇIKARACAK? 

iMore'un haberine göre, Apple bu yıl iPhone 15 serisini tanıtacak ve böylece ilk defa USB-C şarj ve bağlantı noktasına sahip iPhone da gelecek. Bununla birlikte, yeni Apple Watch modelleri de Eylül etkinliğinde gelebilir, bu yıl Apple Watch Series 9 ve potansiyel bir Apple Watch Ultra 2 modelini karşımızda görebiliriz.

Apple 2023'te başka ne tanıtabilir? Apple'ın Beats Studio Pro'yu piyasaya sürmesinin ardından AirPods Max gibi AirPods serisine yeni bir üye eklemesi muhtemel görünüyor. Selefi artık iki yaşında olan iPad mini 7'nin piyasaya sürülmesiyle ilgili de bazı gelişmeler duyuluyor. 

IPHONE 15 ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU MU?

iPhone 15 özellikleri neler? Bu yıl iPhone 15 ailesine gelebilecek bazı büyük güncellemeler var, en azından Lightning yerine artık Apple'ın bağlantı noktası olarak USB-C'ye geçiş yapacağına kesin gözle bakılıyor. Bu, cihazın daha hızlı veri aktarımı yapmasının yanı sıra daha hızlı şarj olmasını sağlayacaktır. 

Başka önemli yenilikler ve özellik yükseltmeleri de olacak elbette. Örneğin, iPhone 15'in bir önceki seriye kıyasla daha ince çerçevelere sahip olması bekleniyor. Ayrıca iPhone 15 Pro'nun kamera özelliklerinin de daha gelişmiş olacağı başlıca söylentiler arasında. Bunun dışında yeni iPhone Pro modelinin çip tarafında A17 yonga setiyle çalışmasına yönelik beklenti hâkim. 

Güncelleme tarafından da biraz bahsetmek gerekirse, iPhone 15 serisiyle birlikte Apple, Haziran ayında düzenlenen WWDC'te kısmen tanıttığı ve ardından beta programlarını başlattığı iOS 17 güncellemesini de tanıtarak piyasaya sürecek. Bu güncellemeyle birlikte, örneğin, iPhone'lar 'Bekleme Modu'nda şarj olurken başucu saati gibi görünebilecek. Ayrıca birçok yeni özelliğin yanı sıra 'Ruh Sağlığı' takip özelliği de gelecek. Apple, bu özellik çerçevesinde kullanıcılara rutin olarak benzer sorular soracak ve kullanıcının verdiği cevapların günden güne ne kadar farklı olduğu göz önünde bulundurularak kişinin psikolojik durumunu takip edebilmesi sağlanacak. 

APPLE WATCH MODELLERİ GELİYOR

Apple Watch Series 9 muhtemelen bu yıl tanıtılacak ürünler arasında zira en son Apple Watch Series 8 piyasaya sürüldü. Yeni akıllı saatlerin yeni bir titanyum kaplamayla ve düğmelerinin düzeninde bazı değişikliklerle geleceği söyleniyor. Yine de bu çok büyük bir güncelleme gibi görünmüyor.

Editör: Fırat Çelik