Terör devleti İsrail'in başkenti Tel Aviv’de düzenlenen büyük protestoda, 500 bin kişilik kalabalık, Başbakan Netanyahu’ya ateşkes anlaşması için çağrı yaptı. Gösteriler, Gazze Şeridi'nde 6 esirin ölümünün ardından şiddetlendi. “Onları eve getirin”, “Binyamin Netanyahu İsrail’i öldürüyor” gibi pankartlarla seslerini duyuran protestocular, Netanyahu hükümetini eleştiren sloganlar attı.

Genc Gazete İsrail'de 500 Bin Kişilik Protesto Katil Netanyahu (4)

Ayalon otoyolu kısa süreliğine kapatıldı

Göstericiler, Ayalon Otoyolu’nun girişini kısa süreliğine kapatarak tepkilerini daha da büyüttü. Polis, gösterilere müdahale ederek 2 kişiyi gözaltına aldı. Göstericiler esirlerin serbest bırakılmasını talep ederken, barış ve çözüm çağrıları protestoların merkezinde yer aldı.

Genc Gazete İsrail'de 500 Bin Kişilik Protesto Katil Netanyahu (5)

Kudüs’te de esir anlaşması için protestolar

Kudüs’te de benzer şekilde, sokaklara çıkan kalabalıklar esir anlaşmasını destekleyen sloganlar attı. Göstericiler, ellerinde davullarla yürüyüş yaparak hükümete baskı oluşturmaya çalıştı. Esirlerin serbest bırakılması talepleri her iki şehirde de güçlü bir şekilde dile getirildi.

“Philadelphia Koridoru esir çıkmazına dönüşüyor.” - Göstericilerden bir pankart

israil katil netanyahu (2)

Netanyahu'ya artan tepki

Göstericiler, Netanyahu hükümetine karşı artan tepkilerini çeşitli protesto ve yürüyüşlerle dile getirmeye devam ediyor. İsrail'in çeşitli şehirlerinde esirlerin serbest bırakılması ve ateşkes için hükümete baskı yapılıyor. Kalabalıklar, hükümetin Gazze politikasını eleştirirken, Netanyahu’nun bu konuda adım atması gerektiği mesajını güçlü bir şekilde veriyor.

israil katil netanyahu (3)

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA