Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir, Manisa ve Balıkesir'deki yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangınlarla mücadelede hayatını kaybeden Şahin Dönertaş için başsağlığı dileyen Bakan Yumaklı, vatandaşların yangın riskine karşı dikkatli olmalarını istedi.

Yangınların Kontrol Altına Alınması

Bakan İbrahim Yumaklı, İzmir, Manisa ve Balıkesir'de çıkan yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın söndürme çalışmalarında canını hiçe sayarak mücadele eden Şahin Dönertaş’ın hayatını kaybettiğini belirten Yumaklı, “Ailesine, sevenlerine ve Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.” dedi.

Yangınla Mücadelede Bilgiler

İzmir'in Foça, Bergama ve Buca ilçelerinde çıkan yangınların detaylarını paylaşan Yumaklı, ilk tespitin Buca’da 13.25’te yapıldığını ve 10 dakika içinde müdahale edildiğini belirtti. Yangın söndürme çalışmaları 7 uçak, 19 helikopter, 50 arazöz ve 360 personel ile gerçekleştirildi.

Rüzgar ve Sıcaklık Etkisi

Yumaklı, İzmir'deki sıcaklıkların 40 dereceye ulaştığını ve rüzgarın yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını ifade etti. Yangınların yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Yumaklı, vatandaşların yangın riski taşıyan faaliyetlerden uzak durmalarını ve yangın durumunda ilgili birimlere bilgi vermelerini istedi.

Kaynak: AA