Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremden 11 ay sonra, Adana'da yaşayan Fadime Gökçe, yaralı olarak kurtarıldıktan sonra kaybolan kızı Fikriye Aybüke Körük'ün akıbetini araştırmaya devam ediyor. Aybüke'nin hastane kayıtlarına göre İzmir'e sevk edildiği ancak daha sonra izine rastlanmadığı belirtiliyor.

Kayıp Kızın Akıbeti Hala Belirsiz

Depremin Yarattığı Yıkım

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ebrar Sitesi'nde bin 400 kişi hayatını kaybetti. Fikriye Aybüke Körük, eşiyle birlikte bu sitede yaşarken depreme yakalandı. Eşi hayatını kaybederken Aybüke, yaralı olarak enkazdan çıkarıldı ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Fadime Gökçe, depremin ardından kızının peşine düştü. İzmir'e giden ancak kızını bulamayan anne, kızının başka bir şehre sevk edildiği bilgisine ulaştı fakat net bir yer tespit edilemedi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yayınladığı bir fotoğrafta sedyede yatan kişinin kızı olduğunu iddia eden Gökçe, DNA testlerinde de bir sonuç alamadığını belirtti.

"Benim gibi birçok anne var ve artık dayanamıyoruz. En ufak haberde başka şehirlere gidiyoruz ve araştırıyoruz." - Fadime Gökçe

Fadime Gökçe, kızının yaşayıp yaşamadığını bilmediğini, eğer ölmüşse mezarını istediğini dile getirdi. Gökçe, sürekli acı çektiğini ve kızından geriye kalan fotoğraflarla avunduğunu ifade etti.

"Ben sadece yavrumu istiyorum. Öldüyse mezarını istiyorum, yanına gömülmek istiyorum." - Fadime Gökçe

Resmi Makamların Açıklaması

Kahramanmaraş Valiliği, kayıplar için yakınlarının adliye ve emniyete başvurması gerektiğini belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konuyla ilgilendiği, aileden alınan DNA örneklerinin kimsesizler mezarlığına defnedilen kişilerle eşleştirildiği açıklandı.

Editör: Fırat Çelik