Gazze'de devam eden çatışmalar sırasında, İsrail ordusuna ait olduğu iddia edilen iki kişinin, Kurukahveci Mehmet Efendi'ye ait kolilerle görüntülendiği bir fotoğraf sosyal medyada dolaşıma girdi. Bu fotoğraf, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine destek olarak yorumlandı ve hızla yayılarak boykot çağrılarına yol açtı.

Mehmet Efendi'den Yalanlama

Karşılaştığı tepkilere yanıt olarak Kurukahveci Mehmet Efendi, bir açıklama yayınladı. Marka, bu iddiaların asılsız olduğunu ve kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur, son günlerde markamızla ilgili asılsız iddialar bizi derinden üzmüştür. 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesini benimsemiş bir marka olarak, bu iddiaların muhatabı olmadığımızı açıkça ifade ediyoruz."

Markanın Tarihi ve Değerleri

152 yıllık bir geçmişe sahip olan Kurukahveci Mehmet Efendi, Türk kahvesi kültürünün global bir temsilcisi olarak kabul ediliyor. Marka, dünya çapında 60 ülkeye ihracat yaparak Türkiye ekonomisine ve kültürüne katkıda bulunuyor.

"Dünyanın 60 ülkesine ihracat yaparak, hem ülke ekonomimize hem de Türk kahvesi kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunuyor, bununla da gurur duyuyoruz. Sohbetlerin, dostluğun, misafirperverliğin simgesi olmaya devam edeceğiz."

whatsapp-image-2023-11-10-at-163802

Editör: Umut Gökdaş