Genel

Karadeniz'de 7 İl İçin 'Sarı' Uyarı: Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde bulunan 7 ili 'sarı' kodla uyararak, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde bulunan 7 ili 'sarı' kodla uyararak, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Kar Yağışının Etkileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahmine göre, bu illerin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yağışların, özellikle Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzeyi ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde yoğun olması öngörülüyor. Hafta sonuna kadar devam edecek kar yağışlarının aralıklarla etkili olması bekleniyor.

"Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor." - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Hava Koşullarına Karşı Alınması Gereken Tedbirler

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yaşayanlar ve bu bölgelere seyahat edecek kişiler için ekstra dikkat ve önlem gerektiği belirtiliyor.