Size bir soru : "Bir insanın sevgilisine söyleyebileceği en güzel aşk sözü nedir ?" Pat diye bulamadınız değil mi? Aklınıza basma kalıp sözler geliyordur, 'Seni seviyorum', 'Sana aşığım' 'Seninle yaşlanmak istiyorum' vs, vs...Benim hayatımda duyduğum en anlamlı aşk sözcüğü " Kıyamam senin canına" idi.

Anneannemle dedemin aralarındaki sihirli parolaydı o. Nice ömürlük ifadeye bedeldi bence.. Bir taraf diğerine bunu dedi mi, diğeri erir, mest olurdu. İnsanın sadece bedeni yorulmaz bazen, yüreği de yorulur.

İşte yürek yoruldu mu, öyle "Şöyle bir uzanayım da dinleneyim" de diyemezsin hani, kolay kolay soğumaz yürek dediğin.. Sihirli birkaç söz ister merhem niyetine.. Karşındakinde o merhem varsa ne mutlu.. Yoksa eğer, yürek ezile ezile yaşanan şeye hayat mı denir, eziyet mi...bilinmez..Aşk dediğin şey sadece kesilen nefes, çırpınan kalp, uçuşan melodilerden oluşmaz ki..

Hep güneşli, hep pırıl pırıl olmaz ki.. Gün gelir kara bulutlar gelir, gök gürler, fırtına patlar, gün gelir seller sular götürür ortalığı, gün gelir buz parçaları yağar gökyüzünden, ve gün gelir, o ışığını sevdiğin güneş yakar bitirir insanı.. O zaman işte, bir küçük söz beklersin.. "Kıyamam senin canına" dedi mi birisi, o ılık bahar güneşi doğuverir içinde yeniden..

Birine kıyamamak önemlidir. Çünkü aşkın o nefes nefese heyecanlı safhaları geçip de, emek gerektiren süreçler başlayınca, o upuzun maratonu koşmaya kararlıysan eğer, vicdan ve merhamet en değerli yol arkadaşındır.

Çok şey vardır o sözün içinde.. Bir kere "farkındayım" demektir. "Farkındayım, yoruldun". "Farkındayım, çaba harcıyorsun." "Farkındayım, acı çekiyorsun".

Seni umursuyorum, ve önemsiyorum, ve ne hissettiğini ben anlıyorum. Ama...'Kıyamam sana.' Dedem hastanede acılar içinde yatarken , anneannem ona en mükemmel şekilde bakabilmek için çırpınırdı. O dedeme "Kıyamam senin canına.." derdi ağrı çekiyor diye.. Dedem ona "Kıyamam senin canına .." derdi yoruluyor ve üzülüyor diye..

Bence saatler, sadece aşkta değil, toplumda da birbirimize "Kıyamam senin canına.." dememizi gerektiren zamanı gösteriyor. Birbirimize kıyamadığımız gün, bu güzel ülkenin kaderi değişecek.

Her zaman derim ya, "aşk" sadece kadınla erkek arasında kalamayacak kadar geniş bir kavram bence.. O yüzden sevgililer günü bahane.. Hayatımızda aşk diyebileceğimiz her, ama her şeye.. sevgilimizden çocuğumuza, hayvanlardan doğaya, sanattan dostlara... "kıyamayacağımız"...özenle, ihtimamla, hoşgörüyle birbirimizi seveceğimiz günlere gelsin.

Aynı havayı soluduğumuz şu gök kubbe altında bize herkes , her şey "sevgili" olsun. Ne demiş Ahmet Arif :"Gel beraber alalım nefesimizi sevdiğim.. Sensiz boğazımdan geçmiyor."ALINTI... REYTAN MESTAN

BEYİNSİZLERE EZDİRMEYECEKSİN KENDİNİ

Çevrene pozitif enerji yayan biriysen eğer daha dikkatli olacaksın. Kafalarında oluşturdukları saçma bir dünyayı senin kafana geçirerek enerjini çalmalarına izin vermeyeceksin.

Gülüşlerini çalmaya kalkanları çıkaracaksın hayatından. İlişkileri bir yük haline getirenleri uzaklaştıracaksın yanından ve ilişkinin mutluluk getirmesi gerektiğini yazacaksın kafana...

Velhasıl, onca yılını vererek ışıl ışıl bir enerji deposuna çevirdiğin beynini düşünerek, beyinsizlere ezdirmeyeceksin kendini.. demiş Frank Sinatra