Zatına layık şekilde hamdu sena Allah'a, sınırsız salat ve selam yüce Resulullah'a

Geçen haftaki yazımızda malum virüsün bir musibet olarak bizlere hikmet babından neler anlattığını yazmıştık. Komplo teorilerinden öte içimizde taşıdığımız bir firavun olan nefsimiz için öğüt almamız gerekiyor demiştik. Bu hafta ise bilgi kirliliğini ele alalım.

Dünyaya yayılmış bu virüs ülkemizde de alınan tedbirlerle engellenmeye çalışılıyor. Rabbimiz bu belaya karşı muvaffakiyet nasip eylesin.Ve bilgi kirliliği olarak sosyal medyada epey videolar dönüyor. Efendim ayvayı balla karıştırıp yapılan karışım ve en son sumakla devam eden birinin Peygamberimizi rüyasında görmesiyle başlayan watsaplarda dolaşan malum video.

Bu yazıyı bir aktar dükkanından yazıyorum. Arkadaş yok satıyor. İstanbul sumak sıkıntısı çekiyor. Sabah toptan fiyat olarak ifade ediyorum bir fiyat, öğlen ayrı bir fiyat, öğleden sonra başka fiyat. Rüyasında peygamberimizi gördüğünü iddia eden kadın aksakallı olarak tarif etmiş Efendimizi. Öncelikle söyleyelim Peygamberimiz aksakallı değildi. Siyah sakallıydı. Beyazlarının sayısı azdı. Demek oluyor ki bu kişi yalan söylüyor.

Elbette ki sumak faydalı bir baharattır. Ağız sağlığına, diş iltihaplarına ve boğaza faydası vardır. Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz. Ama sumak üzerinde covid-19 salgınına karşı iyileştirici özelliği var demek abartı olur.

Tedbirden vaz geçmeden , endişeye kapılmadan, dışarıya çıkışları en asgariye indirerek yaşama devam etmek durumundayız. İnsan korktukça tedbirden uzaklaşır. Cesur olan insan tedbir sahibi olabilir. Bunu unutmayalım.Tedbir kuldan, takdir Allah'tandır.

DÜNYA 3.0

Hazirana kadar bu teyakkuz halimiz devam edecek gibi görünüyor. Zira bu virüs hayvanlardan geçtiği iddia ediliyor. Bu hayvanlar artık insan dışkılarıyla da beslenmelerine devam ediyor ve bu durum onlardaki virüsün mutasyona uğramasına sebebiyet verebilir.

İşin garip tarafı bunun biyolojik silah olmadığını söyleyenler var. Ama bunların hangi hayvanlar üzerinde deneyler yapıldığı, hangi veriler üzerinden bunları söyleyebilirsiniz. Bunun aşısı bulunmadan ilgili virüsün bir biyolojik silah olmadığını söyleyemezsiniz. Çin bunu saklıyor olmalı. Bu yüzden bazı şeyler gizleniyor.

Wuhan kenti sadece bir ticaret merkezi değil. İşin arka planında sex merkezi olması var. Avrupada bu kadar yayılmasındaki bir sebep de buradan insan ticareti yapılmasıdır. Bu virüs sadece ağız yoluyla bulaşmıyor. Bilmem anlatabildim mi?

Bir diğer mesele yaşlı insanların virüsten daha fazla etkilenmeleri sebebiyle Avrupada bu yaşları ilerlemiş insanları bırakalım evlerinde ölsün anlayışları..Yaşlılarımız bizim hayat tecrübeleridir. Bizde bu anlayışın olması asla kabul edilemez. Bizim inancımızda en çok iyilik yapmamız gereken insanlar: annelerimiz babalarımızdır.

Geleceğe dönük bir öngörü yapacak olsak deriz ki, Avrupanın geleceğinde artırk mülteciler var. Avrupanın yeni zenginleri bu insanlar olacak. Bu gün doğudan gelen ama şuan için onların kapılarında bekleyen mülteciler havaların ısınmasıyla Avrupaya girecekler. İşlerini iyi yapanlar zengin olacaktır.

Dünya yeni bir düzene geçiyor. İşimizde temiz olmalı, ahlakımızda temiz olmalı, fuhşiyattan uzak durmalıyız. Paniye gerek yok normal gripten bir üst derecede tedbir almamız yeterli olacaktır.Artık kara, hava, deniz kuvvetlerinin yanına biyolojik savunma adıyla ordumuzun bir kuvveti olmalı.Gençlerimiz meslek olarak artık moleküler kimya, araştırmacı biyolog tercihlerini yapmalılar.

Muhabbetle kalın..