Yokluk döneminin çocuklarıyız biz
Ne her gördüğümüzü isteyebilirdik,
ne de her istediğimiz olurdu.
Basit şeylerle mutlu olmayı öğrettiler bize.
Tahtadan kılıç, telden araba yapardık.
Önümüze konan yemeği beğenmemek, Bir giydiğini bir daha giymemek ne haddimize.
Hani bir kıyafetin büyük kardeşten küçük kardeşe miras kaldığı günlerden bahsediyorum.
Sökükler dikilir, yırtıklar yamanırdı.
İşte o yüzden her anne iyi bir terzi ve her baba yenilerini alamadığı için içi biraz buruk olurdu.
Ama yinede modayı takip ederdik biz.
Mesela ipten kemerlerimiz, çoraptan eldivenlerimiz olurdu.
İşte bu yüzden emek ve ekmek bizim için nimettir.
Sıkı sıkı sarılırız ekmeğimize de sevdiklerimize de...

DOMDOM ALİ
Rıfat Ilgaz'ın unutulmaz eseri "Hababam Sınıfı"nın sinema uyarlamasında "Domdom Ali" karakterine can veren Feridun Şavlı'nın hayat hikayesini hiç merak ettiniz mi?

Neşeli Günler, Ah Nerede ve Yüz Numaralı Adam gibi pek çok unutulmaz Yeşilçam filminde gördük Feridun Şavlı'yı... Ancak en çok Hababam Sınıfı'ndaki 'Domdom Ali' karakteri ile hafızalara kazındı. 1953 yılında Burdur'da dünyaya gelen Şavlı, her ne kadar filmlerde neşeli halleriyle dikkatleri üzerine çekse de maalesef gerçek hayatta yürek burkan pek çok olay yaşadı.

Feridun Şavlı, yaşamının ilerleyen bölümlerinde sinemayı bir kenara bırakıp eşi ve kızıyla birlikte eşinin memleketi Manisa'nın Alaşehir ilçesine yerleşti ve burada temizlik ürünleri üzerine bir iş yeri açtı.

Ekranların sevilen yüzü Şavlı, bir gün İstanbul-İzmir otoyolunda, Manisa yakınlarındayken büyük bir trafik kazası geçirdi ve kaza sonucu tek kolunu kaybetti.

Kendisinden tek kolunu alan elim kazanın üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra, 42 yaşında 1995 yılında kalp krizi geçirdi ve hayata gözlerini yumdu. 'Domdom Ali' karakteriyle tanınan usta oyuncunun Alaşehir'deki mezar taşına da bu isim yazıldı.