Türkiye

Koyunlarla Koro Kurdu: Görme Engelli Çiftçinin İlginç Performansı Kamerada

Kızılırmak'ta görme engelli çiftçi Doğan Yurt'un bağlama çalarken koyunlarının eşlik ettiği görüntüler büyük ilgi uyandırıyor.

Loading...

Abone Ol

Yüzde 100 görme engelli çiftçi

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı Kahyalı köyünde Yüzde 100 görme engelli çiftçi Doğan Yurt, Ankara'da aldığı koro eğitiminin anısını koyunları ile yaşatıyor. Çiftçinin aklına koyunları ile koro yapmak gelince ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Türkü söyleyen Yurt'a koyunları 'meleyerek' eşlik ediyor.

Türküye Koyunlar Eşlik Ediyor

Yurt, koyunlarla geçirdiği zamanı daha eğlenceli hale getirmek için bulduğu bu yöntemle hem kendisi hem de koyunları için keyifli bir aktivite yaratıyor. Bu eşsiz deneyimi, "Ben çaldım, onlar söyledi" sözleriyle özetliyor.

"Türk halk müziğine çok meraklı olduğum için çeşitli korolarda bulundum. Yalnız köyde yapacağım bir şey yok diye araştırma içerisine girdim. Koyunların da kuzulama zamanıydı, onlarla yapmak istedim. Sazı elime aldım, içlerine oturdum. Ben çaldım, onlar söyledi. ‘Aman mor koyun me’ler gelir’ derken, ‘me’ dediğim zaman onlar da sanki beni dinliyormuş, anlıyormuş gibi ‘me’ diye eşlik etti. Ortaya da çok güzel bir görüntü çıktı”

Görme Engelli Çiftçinin Başarısı

Doğan Yurt, görme engeline rağmen hayatına kattığı bu renkli etkinlikle diğer engelli bireylere de ilham kaynağı oluyor. Onun bu özgün yöntemi, köydeki yaşamı daha anlamlı ve keyifli hale getiriyor.

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı Kahyalı köyünde yaşayan Doğan Yurt'un koyunlarla yaptığı bu ilginç performans, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Koyunların ‘me’ sesiyle Yurt'a eşlik etmesi, izleyenleri hem şaşırtıyor hem de gülümsetiyor.