Yurdun batı ve kuzey kesimleri olmak üzere kuvvetli yağışlar bekleniyor, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son bilgilere göre dikkat çekici bir uyarıyla yakından takip ediliyor. 

Marmara'nın güney kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor

Yapılan son tahminlere göre, yarın ülkenin iç, doğu ve güneydoğu kesimleri olmak üzere parçalı çok bulutlu olacağı. Bu hava koşullarıyla birlikte Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısıyla beraber Marmara'nın güney kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor.

Marmara'nın güney kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor

Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dikkat çekici bir uyarıyla yakından takip ediliyor. 

Bu nedenle, toplam 12 il için "sarı" kodlu uyarı yapıldı. Uyarıda özellikle Bolu, Kastamonu, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin dikkatli olması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

"Turuncu" Kodlu Uyarı İlleri ise şöyle: Aydın, Balıkesir, İzmir ve Manisa

Bu illerde kuvvetli yağışlar bekleniyor ve vatandaşların önlem alması gerekiyor.

"Sarı" Kodlu Uyarı İller ise şöyle: Bolu, Kastamonu, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce

Bu illerde yağışlar etkili olacak ve dikkatli olunması gerekecek.

Ayrıca, rüzgar konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Ege'nin iç kesimleri, Marmara, İç Anadolu ile Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Bu sebeple denizciler ve dışarıda çalışanlar da rüzgarın etkisine karşı muhakkak önlem alması gerekiyor.

Hafta sonu mevsim normalleri üzerinde olacağı hava sıcaklıkları, yeni haftayla birlikte azalacağı ve kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerin geri döneceği tahmin ediliyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57