Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, yarın akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı

Uyarıda, kar yağışının pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Üç gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışının, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalarla dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine neden olabileceği vurgulandı.

Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölge halkını tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuz koşullara karşı dikkatli ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri, ulaşımda aksamaların yaşanabileceği bölgelerde özellikle dikkatli olmaları önerildi. Ayrıca, çığ tehlikesine karşı dağlık bölgelerde yaşayanların gerekli önlemleri almaları gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji yetkilileri, halkın güncel hava durumu raporlarını takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını önemle vurguladı.