Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa'daki maaş ödeyememe sorunu yaşayan belediyeler listesine eklendi. Nilüfer ve Mudanya Belediyesi'nden sonra bu durumla karşılaşan üçüncü CHP'li belediye olan Mustafakemalpaşa, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na işçilerin maaşlarını ödeyememe üzüntüsüyle girdi.

Hak İş Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mustafa Yavuz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem'e yönelik açıklamasında, “maaşların ödenmesi ve toplu iş sözleşmesini bağıtlaması için” çağrıda bulundu. Ancak Belediye Başkanı Şükrü Erdem, bu çağrıya yanıt vermedi ve işçilerin mağduriyetini göz ardı etti. 

İşçiler ve sendikalar, belediyenin bu sorunu çözmesi ve daha şeffaf bir mali yönetim sergilemesi için baskı yapmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin, işçilerinin haklarını koruyacak adımları atması ve maaş ödemelerini düzenli hale getirmesi bekleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına M. Emin Direkçi Atandı Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına M. Emin Direkçi Atandı

Kaynak: TiviPort