Japonya'nın önde gelen deprem uzmanlarından biri olan Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de bazı bölgeler için çok ciddi bir deprem uyarısında bulundu.

O Şehir için kritik Deprem uyarısı yapıldı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin İzmir ve Marmara Bölgesi'nde, özellikle İstanbul dahil olmak üzere, giderek artan deprem riskine bir kez daha dikkat çekti. 

O Şehir için kritik Deprem uyarısı yapıldı

Bu bölgelerde yakın zaman içinde çok şiddetli depremler yaşanabilir. Uzman, Türkiye genelinde, özellikle risk altında olan bu bölgelerde, kentsel dönüşüm ve güçlendirme çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

O Şehir için kritik Deprem uyarısı yapıldı

Japon Uzmanından Türkiye İçin Önemli Deprem Uyarısı

Yoshinori Moriwaki, daha kapsamlı araştırmaların sonuçlarına dayanarak Türkiye'nin İzmir ve Marmara Bölgesi'nde, özellikle İstanbul olmak üzere, şiddetli depremlerin olabileceğini söyledi. Uzman, bu bölgelerde yaşayanların hazırlıklı olmalarını ve alınması gereken bütün önlemlere dikkat çekti.

Alınacak Önlemler ve Kentsel Dönüşümün Önemi

Moriwaki, Türkiye'de deprem riski olan bölgelerde kentsel dönüşüm ve yapıların güçlendirilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Özellikle İstanbul gibi yoğun nüfuslu bölgelerde bu çalışmaların hızlandırılması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul Özelinde Deprem Tehlikesi

Deprem uzmanı Moriwaki, İstanbul'un deprem riski açısından özellikle hassas bir konumda olduğunu söyledi.

Şehrin altyapı ve yapısal güçlendirme çalışmaların acilen hızlandırılması gerektiğini belirterek, yetkililerin ve halkın bu konudaki bilincinin artırılmasının önemine değindi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57