Öğrenciler ve veliler için heyecan verici bir haber gündemde. Eğitim sistemimizde önemli bir dönüşüm yaşanıyor: Sömestr tatili süresi 1 aya çıkartılıyor! Pandemi sonrası eğitim dünyasında yaşanan değişimlerle beraber, tatil dönemlerinde de yeni düzenlemeler geliyor. Geleneksel 15 günlük sömestr tatili yerini daha uzun bir mola dönemine bırakıyor. İşte bu gelişmenin ayrıntıları...

okul ogrenci egitim

Tatil Sürelerinde Yapılan Yenilikler

Yaz tatilinden alınan 15 günün, hem ilk hem de ikinci dönem sınavlarının ardından eklenen 1'er haftalık tatillere dağıtılmasıyla, öğrenciler şu anda birinci dönem sınavları sonrasında 1 hafta, ikinci dönem sınavları sonrasında ise 2.5 aylık bir yaz tatiline çıkıyorlar. Ancak bu sistemde önemli bir değişiklik yapılması gündemde.

Almanya-Egitim-Sistemi-1Almanyada-ortaogretim-basliginin-ustune

Ara Tatillerin Geleceği

Yapılan ankette çoğunluğun ara tatillerin devam etmesi yönünde oy kullanmasına rağmen, kulislerde ara tatillerin kaldırılacağı konuşuluyor. Peki bu durumda kaldırılan tatil süreleri nereye eklenecek?

kar-yagisi-aa-1779630-ihsv

Sömestr Tatilinin Uzatılması

Gelen bilgilere göre, kaldırılan ara tatiller sömestr tatiline eklenecek. Bu sayede sömestr tatili 1 ay sürecek ve özellikle soğuk havalarda öğrencilerin daha fazla evde kalmasına olanak tanınacak.

Editör: Abdullah Argun