Okullar 11 Eylül'de start veriyor. Veliler ise okul alışverişine yavaş yavaş başladı. Öğrenciler ve aileleri yüksek fiyatlarla boğuşurken zamlanan ürünler arasında okul kıyafetleri de yerini aldı. Okul kıyafetleri satan firma sahibi İhsan Koçak, geçen sene 550 lira olan okul kıyafetinin 900 lira olduğunu söyleyerek yaklaşık yüzde 60 ile yüzde 90 arasında zam geldiğini ifade etti. 

5-381

"BU ZAMANLARDA DÜKKAN KALABALIK OLUYORDU"

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin kullanacağı araç ve gereçler, kırtasiye malzemeleri ve daha birçok ürüne zam geldi. Bu ürünler arasında okul kıyafetlerinin de olması satıcıları da etkiledi. Geçtiğimiz yıllara oranla, bu yılda yoğunluk olmadığını belirten Koçak, "Bu zamanlarda dükkan daha kalabalık oluyordu. Okul kıyafetlerine yüzde 60, yüzde 90 zam geldi. Baskı, kumaş türü ve nakış işlemelerine göre de fiyat değişikliği oluyor" dedi. 

3-616

EN DÜŞÜK TAKIM 900, EN YÜKSEK 2 BİN 200

Koçak, en düşük öğrenci takım fiyatının 3 parça olarak 900 lira olduğunu söyledi. 3 parça okul kıyafetinin içinde pantolon, tişört ve hırka olduğunu belirten Koçak 5 parça takımın içinde ise eşofman takımı da bulunduğunu söyleyerek 2 bin 200 lira fiyatının olduğunu açıkladı.

1-1130

BURSA HABERLERİ

Editör: Umut Gökdaş