23 Penguen var

Bursa'da yer alan hayvanat bahçesinde penguen ailesinin neşesi artıyor. Afrika penguenlerinden olan bu sevimli ailenin üye sayısı, yeni doğan iki yavru ile birlikte 23'e ulaştı. Ziyaretçiler, havuz başında şenlenen penguenleri büyük bir ilgiyle izliyor.

Genç Gazete Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi (2)

Yavru Penguenlerin Yeni Hayatı

Geçtiğimiz günlerde dünyaya gözlerini açan iki yavru penguen, ziyaretçiler tarafından büyük bir merak ve ilgiyle karşılandı. Yavrular, anne penguenlerin sıkı gözetimi altında, hayvanat bahçesinin sağladığı doğal ortamlarda büyüyorlar.

Genç Gazete Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi (3)

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına M. Emin Direkçi Atandı Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına M. Emin Direkçi Atandı

Afrika Penguenlerinin 8 Yıllık Serüveni

Hayvanat bahçesindeki penguen bakıcısı Ali Aydın, penguenlerin bakımının zorlukları ve iklim adaptasyonu süreçleri hakkında bilgi verdi. Aydın, "23 penguenimizin 2'si yavru. İlk geldiklerinde 14'tü, şimdi 23'e ulaştık. Bu yıl iki yavru daha dünyaya geldi. Bu iklime adapte etmeye çalışıyoruz ve şartları iyileştirmek için çabalıyoruz. Yaklaşık 8 yıldır buradalar ve elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

Genç Gazete Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi (4)

Afrika pengueni

"Günde iki kez beslenme programları yapılıyor. Balık çeşitleri ile besleniyorlar. Afrika pengueni oldukları için, isminden de anlaşılacağı üzere, 35 dereceye kadar sıcak havalarda yaşayabiliyorlar. Ortalama ömürleri de 19 yıl kadar sürebiliyor," diye ekledi Aydın.

Genç Gazete Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi (6)

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin penguen ailesi, yeni üyeleriyle birlikte ziyaretçilere keyifli anlar sunmaya devam edecek. Penguenlerin sevimli halleri ve su altındaki zarif hareketleri, her yaştan insanı büyülemeye yetiyor.

Genç Gazete Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi (7)

Kaynak: İHA