Takma tırnak veya protez (akrilik tırnak) kendi tırnak şeklinden memnun olmayan, tırnağı çabuk kırılan,  tırnaklarını yiyenlerin ve tırnak boyutu kısa olan kişilerin uygulamış olduğu bir işlemdir.

pink-elongated-nail-extension-with-fine-glitter

Takma tırnak nasıl uygulanır?

Takma tırnak protez tırnağa kıyasla evde gerçekleştirebileceğiniz ve daha kısa süren bir uygulamadır.

Tırnağımızın boyutuna göre yapıştıracağımız takma tırnağın iç kısmına takma tırnaklar için özel olan yapıştırıcıyı sürerek tırnağımızın üstüne yerleştirmek ve hafif bir kuvvet uygulayarak iyice yapışmasını sağlamak gerekir.

Dilerseniz takma tırnağının üstüne oje veya sticker yapıştırılabilir.

 hands-young-woman-with-dark-red-manicure-nails

Protez tırnak işlemi nedir?

Protez tırnak özel eğitim almış sertifikalı uzmanların yapmış olduğu bir işlemdir. Protez tırnak akrilik veya jel form şekillerinde tırnaklara uygulanır yaklaşık 2,5-3 saat sürer birçok uygulanma şekli olan protez tırnak kişinin isteği üzerine farklı yöntemlerle uygulanır. Akrilik protez tırnak, jel protez tırnak, dipping protez tırnak, polygel protez tırnak olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır.

Protez tırnaklar takma tırnaklara kıyasla daha uzun ömürlüdür fakat protez tırnakların çok uzun ömürlü olması sizin bu tırnakları istediğiniz kadar takacağınız anlamına gelmez. Protez tırnaklar 3-4 hafta da [tırnaklarınızın uzama hızına bağlı olarak değişir ] çıkartılır ayrıca çok uzun süre tırnaklarınızda kaldığı süreçte tırnaklarınıza ve tırnak etinize kalıcı hasarlar verebilir. Protez tırnaklarınızı istediğiniz zaman yine yaptırdığınız gibi uzman kişiler tarafından çıkartılması gerekir aksi takdirde kendiniz çıkarmaya çalıştığınızda orijinal tırnağınıza zarar verebilirsiniz.

 black-nails-manicure

Takma tırnağın zararları?

Takma tırnak ve protez tırnağın yapışmasın da kullanılan ayrıca protez tırnağı yaparken birçok ışına maruz kalmak cilt kanserine veya tümör oluşmasına sebep oluyor. Merdiven altı üretim olan ürünlerde bu tarz hastalıklara yakalanma olasılığı çok yüksektir.

beautiful-woman-s-nails-with-beautiful-french-manicureclose-up-nail-care-treatment

Editör: Umut Gökdaş