İhya ve Molla Cami'ye göre Rüyada Çakmak Görmenin Anlamı

Rüyada çakmak görmek, bekar biri için evlenmeye, evli biri için ise eşinin hamile kalmasına delalet eder. Bir kadının çakmak çakması, oğul evlada işaret eder. Çakmaktan çıkan ateş küçük tartışmalara sebep olabilir.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (5)

Rüyada ateş çakmak, sıhhat ve hakikati meydana çıkıncaya değin bir işi teftiş etmeye işarettir.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (15)

Diyanet ve İmam-ı Nablusî'ye göre  Rüyada Çakmak Görmenin Anlamı

Bir kimsenin rüyasında çakmak görmesi, istek ve arzuların gerçekleşeceğine işaret eder. Yeni bir çakmak görmek, mutlu ve sevinçli bir haber almayı veya hediye almayı ifade eder. Ancak çakmak yanmazsa hayal kırıklığı yaşanabilir.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (14)

İmam-ı Nablusî'ye göre, bir kadının rüyasında çakmak taşı çaktığını ve ateş tutuşturduğunu görmesi, erkek bir çocuk doğuracağına delalet eder. Çakmak taşı çakmak, bazen de eşler arasında sorunlara işaret eder.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (12)

Tiflisi'ye göre Rüyada Çakmak Görmenin Anlamı

Rüyada çakmaktan çıkan ateşin bir elbiseyi veya vücudu yakması, o evde mal, ırz veya vücutta bir zarara işaret eder. Çakmak taşını çakmak, iki düşman veya iki ortak arasında sorunların ortaya çıkmasına da delalet edebilir.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (1)

Tiflisi'ye göre, çakmak çakmak devletten haram mal elde etmeye veya rüşvetle haram mal kazanmaya işaret eder. Çakmaktan ateş çıkmaması ise istenilen malı elde edememeye işarettir.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (13)

Kirmanî'ye göre Rüyada Çakmak Görmenin Anlamı

Kirmanî'ye göre, çakmak çakıp kandil veya mum gibi şeyleri tutuşturmak, hâkim için adalet ve hoşgörü, âlim için ilminden faydalanma, tacir için iyilikte bulunma anlamına gelir. Fakir biri için ise erdem ve güzel davranışlarıyla insanların fayda göreceği anlamına gelir.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (10)

İbn-i Sîrîn'e göre, çakmak ve çakmak taşı görmek, biri güçlü ve cesur, diğeri katı kalpli iki ortağa işaret eder. Bu iki ortak, insanlara saygınlık kazandıracak ve büyük işler başaracaktır.

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (9)

Rüyada çakmak görmek, çeşitli tabirlere göre farklı anlamlar taşır. Bekar için evlenme, evli için hamilelik, tartışmalar ve beklenmedik olaylar rüya tabirlerinde öne çıkan unsurlardır. 

Genc Gazete Ates Cakmak Alec Ruya Tabiri Dini Ruya Yorumu (7)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri