Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde sahte mehdi olarak kendini ilan eden Mustafa Çabuk ve kurduğu suç örgütü, müritlerini dolandırarak maddi kazanç sağladı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı operasyon sonucunda Çabuk ve 10 mürit tutuklandı.

Genc Gazete Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Ve Müritleri Tutuklandı! (11)

Suç örgütü dini inançları istismar etti

Mustafa Çabuk, kendini "mehdi" ilan ederek müritlerine gayrimenkullerini sattırdı ve kredi çektirerek büyük miktarlarda maddi kazanç elde etti. Emniyet ekipleri, 2020 yılında İstanbul'da kurduğu bu suç örgütünü Bayramiç'teki termal tesislere taşıyan Çabuk'un faaliyetlerini tespit etti.

Genc Gazete Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Ve Müritleri Tutuklandı! (10)

Termal tesis ve doğa evleri kiralandı

Çabuk, 18 ay önce müritleriyle birlikte Külcüler köyü yakınlarındaki termal tesisleri ve doğa evlerini kiralayarak, burada faaliyetlerini sürdürdü. Yaklaşık 200 kişilik "Hilafeti Muhammediye Tarikatı" adı altındaki grup, Çabuk'u mehdi olarak kabul etti ve ona maddi kazanç sağladı.

Genc Gazete Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Ve Müritleri Tutuklandı! (7)

Jandarma destekli operasyon

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonda, Çabuk ve beraberindeki müritlere 8 Ekim tarihinde Çanakkale Jandarma Komutanlığı'nın desteğiyle operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda silah, para, elektronik cihazlar ve diğer suç unsurlarına el konuldu.

“Mustafa Çabuk, müritlerinin dini inançlarını suistimal ederek maddi çıkar elde etti.”

Genc Gazete Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Ve Müritleri Tutuklandı! (3)

Suç örgütü üyeleri adliyeye sevk edildi

Operasyonun ardından gözaltına alınan Mustafa Çabuk ve diğer 15 şüpheli, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Mahkeme, Çabuk ve 10 mürit hakkında tutuklama kararı verdi.

Olay, Külcüler köyü sakinleri arasında büyük yankı uyandırırken, dolandırıcılık suçundan tutuklanan sahte mehdi Mustafa Çabuk'un ceza süreci merakla bekleniyor.

Genc Gazete Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Ve Müritleri Tutuklandı! (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Genc Gazete Sahte Mehdi Mustafa Çabuk Ve Müritleri Tutuklandı! (6)

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA