Traktör Üzerinde Televizyon Keyfi

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Körük köyünde, vatandaşlar dün akşam oynanan Türkiye-Gürcistan karşılaşmasını traktör kasasına kurdukları televizyondan izleyerek milli takıma destek verdi. Şenlik havasında geçen etkinlik, köy halkının ve gurbetçilerin birlik ve beraberliğini pekiştirdi.

Körük köyünde her yıl haziran ayında geleneksel olarak düzenlenen şenliklerin bu yıl beşincisi gerçekleştirildi. Şenliğe katılan köy halkı ve gurbetçiler, farklı etkinliklerle eğlenirken, bu yılki etkinliğe A Milli Takım’ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ilk maçı damgasını vurdu. Köy meydanında traktör kasasına kurulan televizyondan maçı izleyen halk, Türkiye’nin Gürcistan karşısında aldığı 3-1’lik galibiyetle büyük bir mutluluk yaşadı.

Genc Gazete Traktor Milli Heyecan (2)

Şenlik ve Maç Keyfi Bir Arada

Körük Köyü Derneği Başkanı Hakan Görmüş, şenliğe ayrı bir hava katmak amacıyla milli maçı birlikte izleme fikrini hayata geçirdi. Görmüş, traktör kasasına kurdukları televizyonla köy meydanında maçı yayınladı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan büyük coşku, şenlik havasını daha da renklendirdi. Halk, milli takımın galibiyetini davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Genc Gazete Traktor Milli Heyecan (3)

Milli Takım İçin Büyük Destek

A Milli Takım’ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final oynamasını istediklerini belirten köy halkından Tufan Görmüş,

“Bugün traktör üzerine kurduğumuz televizyonla maçı hep birlikte izledik, milli takıma destek olduk” dedi. Bu etkinlik, köyde birlik ve beraberliği pekiştirirken, milli takımın başarısı da ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

Genc Gazete Traktor Milli Heyecan (4)

Şenlik, milli maçın ardından da devam etti. Köy halkı, davul ve zurna eşliğinde halay çekerek milli takımın galibiyetini kutladı. Bu özel gün, hem şenlik hem de milli takımın zaferi ile unutulmaz anılara sahne oldu.

Genc Gazete Traktor Milli Heyecan (5)

Kaynak: İHA