2015’te İstanbul’da kurulan Getir, kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak yurt dışına da açıldı. Özellikle İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur FC ile yaptığı sponsorluk anlaşması, markanın küresel ölçekteki hedeflerini gösteren önemli adımlardan biri oldu. 2024 yılı itibariyle 35 binden fazla çalışanı bulunan Getir, 2019’un ikinci yarısında siparişlerini 1,5 milyona ulaştırarak büyük bir başarı elde etti. Aynı dönemde şirket, 120 milyon dolarlık gelirle dikkatleri üzerine çekmişti.

Türkiye'nin Dev Markası Getir, Resmen Satıldı! İşte Yeni Sahibi (4)

Getir’in Yeni Kim Sahibi Oldu?

Rekabet Kurumu'nun onayı ile Mubadala Investment Company, Getir'in tek kontrolünü dolaylı olarak devraldı. Yapılan açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün Mubadala tarafından devralınmasına izin verilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Mubadala Investment Company, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir yatırım fonu olarak biliniyor ve bu satın alma ile Getir’in uluslararası büyüme hedeflerinde önemli bir rol oynayacak.

Türkiye'nin Dev Markası Getir, Resmen Satıldı! İşte Yeni Sahibi (2)

Getir’de Yeni Yapılanma

Şirketin haziran ayında yaptığı açıklamada, Getir’in yeniden yapılandırma sürecine girdiği belirtilmişti. Bu yapılandırma kapsamında, Getir’in kurucuları, azınlık hisseleriyle market ve yemek teslimatı işinde yer almaya devam edecek. E-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerde ise kontrol, Getir kurucularında kalacak. Çoğunluk hisseleri ise yine Getir kurucularına ait olacak.

Kaynak: Haber Merkezi