Bugün beklenen sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar, halkı çeşitli tedbirler almaya yönlendirebilir. Peki, hangi bölgelerde daha fazla dikkatli olunmalı?

Genc Gazete Türkiye’nin Hava Durumu Raporu (7)

Kuzey ve İç Kesimlerde Yağışlar Etkisini Gösterecek

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde, özellikle Akdeniz’in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz, İstanbul’un kuzey kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara’nın kuzey ve doğusu, Konya’nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay’ın kıyıları, Artvin, Ardahan ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu bölgelerde yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Genc Gazete Türkiye’nin Hava Durumu Raporu (6)

Marmara ve Ege’de Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar, saatte 40-60 km hızla etkili olabilir. Bu durum, özellikle deniz ulaşımını ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Rüzgarın etkisini azaltmak için gerekli önlemler alınmalı.

Genc Gazete Türkiye’nin Hava Durumu Raporu (5)

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyrediyor

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor; sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Bu durum, özellikle Güneydoğu Anadolu’da yüksek sıcaklıklarla birleştiğinde, güneş çarpması gibi riskleri beraberinde getirebilir.

Genc Gazete Türkiye’nin Hava Durumu Raporu (4)

Kuvvetli Yağış Uyarıları Yapıldı

Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Bu tür risklerin arttığı bölgelerde yaşayanlar, gerekli önlemleri almalı ve uyarıları yakından takip etmelidir.

Genc Gazete Türkiye’nin Hava Durumu Raporu (1)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Genc Gazete Türkiye’nin Hava Durumu Raporu (2)

Kaynak: www.mgm.gov.tr