Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, 9. Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı olan KAAN'ın son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, KAAN projesinin "çok yakın" bir aşamada olduğu belirtildi.

TUSAŞ'a Ödül ve KAAN Projesinin Durumu

9'uncu Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın hazır bulunduğu bir ortamda, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'e Süreç İyileştirme Kategorisinde birincilik ödülü takdim edildi. Bu özel ve prestijli etkinlikte, Kotil Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı olan Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Kotil'den KAAN Projesine Dair Açıklamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın, "Herkes KAAN'ın kanatlanacağı tarihi duymak istiyor, ne durumdayız hocam?" sorusuna Kotil, "Yer testleri yapıyoruz. Yakın" yanıtını verdi. Bakan Kacır'ın, "Yakın mı çok mu yakın" şeklindeki ek sorusuna Kotil, "Çok yakın" diyerek cevapladı.

Editör: Fırat Çelik